![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Stworzyłem sobie wirtualną maszynę za pomocą VMware.... tu pojawia się mój pierwszy problem. Jak połączyć się z internetem? Z góry dziękuje za odpowiedź ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zależy, jak masz podłączoną sieć. Żeby połączyć się z netem bez zbędnego kombinowania, wybierz albo NAT, albo Bridge. Host only nie pójdzie.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jedno i drugie próbowałem, ale bez rezulatatu
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@szczawik: bo to tez zależy od systemu operacyjnego - z tego co kojarze to w vmware jest coś jak guest addons czy coś takiego - gdzieś w menu powinna być pozycja sugerująca instalację dodatkowego oprogramowania na maszynie wirtualnej - są tam między innymi sterowniki do wirtualnej karty sieciowej itp. O ile Wselkiem maźi *NIXy sobie powinny poradzić bez tego to windows musi mieć stery podane na tacy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zależy jeszcze, jaki system; chyba siódemka już automatycznie instaluje, XP pewnie też, bo jest emulowana jakaś dość popularna karta (niestety, nie kanciak ;d).
Ale generalnie zależy od tego, czy faktycznie sieć jest widziana. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Tracę powoli cierpliwość
![]() Mógłby ktoś napisać gdzie to poustawiać? Plik VMX generuję ze strony http://www.easyvmx.com/easyvmx.shtml Cały czas kombinuje z tym bridge. Po włączeniu systemu stan internetu jest "połączony" jednak nie działa. Jeżeli wyłączę ethernet i na nowo włączę cały czas pobiera adres sieciowy i na tym się kończy ![]() To chyba jest nie na moją głowę ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 652 Pomógł: 47 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ethernet rox
![]() jak mialem vmware przez ethernet to net smigal bez problemu tak samo z usb. Ten post edytował gigzorr 2.10.2010, 14:26:36 |
|
|
![]()
|
|
Wystarczyło włączyć dwa połączenia sieciowe i we właściwościach zaznaczyć VMware Bridge Protocol
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:00 |