![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Dawno nie pisałem na forum.
Mam pewien problem. Jak osadzić na stronie internetowej interaktywną mapę google? Ważne aby w mapce wyświetlały się od razu wszystkie informacje o firmie. Chodzi o to, że jak w googlach kliknie się na mapy i wpiszesz jakąś firmę np Microsoft (nie chodzi tu o reklamowanie) to wyświetla się wszystko łącznie z godzinami otwarcia itd., chciałbym aby na tej internaktywnej mapie wyświetlało się tak samo. Czy ktoś wie jak to zrobić(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Jak są już takie posty, to proszę o dolinkowanie, bo dostałem mało czasu na zrobienie czegoś takiego. Proszę o odpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Zależy jak to ma być widoczne... Najczęściej jest to zwykła mapka z markerami i infoWindow doczytywanym AJAXem lub od razu ze zbuforowana pewną ilością większą.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 0 Dołączył: 27.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A czy jest inny sposób na wyświetlanie niż w takiej chmurce?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
utwórz na swoim koncie w Google Maps swoją mapę, będziesz mógł na niej zaznaczyć dowolną ilość lokalizacji firmy oraz dodać chmurkę w której będą wpisane wszystkie dane jakie tylko będziesz mógł wpisać. Najprościej i bez pisania jakiś skryptów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Google maps to tylko technologia jedna z wielu. Możesz dowolnie stylować elementy na mapie i tworzyć nowe. Ludzie tworzą własne wielokrotnie. Wystarczyła by tylko odrobina chęci, a byś sam o tym w necie doczytał.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 250 Pomógł: 11 Dołączył: 20.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale skoro tylko chce zaznaczyć lokalizację firmy to Google Maps wystarczy. Po co w tym przypadku tworzyć coś innego.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:30 |