![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Zainstalowałem PrestaShop na Docker, parę problemów wyskoczyło przy instalacji, aż poszło - generalnie pełen sukces, ale strony otwierają się okropnie powoli, kilkanaście sekund.
Nasuwa się pytanie, czy można poprawić czas ładowania podstron Presty na Dockerr lokalnym (system Windows)? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
ciezko cos powiedziec nie widzac jak skonfigurowales to wszystko.
No ale generalnie docker na windows z reguly dziala wolniej. Masz kilka rozwiazan - montujac voluminy mozesz sprowac volumes: - ./prestashop:/var/www/html:delegated albo volumes: - ./prestashop:/var/www/html:cached - uzyj poprostu WSL na windows. Masa znajomych programistow uzywa wlasnie WSL na windows czyli pracuja jakby na linux wewnatrz windows i tam juz problemow docker nie ma |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 578 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%)
|
Przeniesienie środowisko PrestaShop z Dockera do WSL to chyba najbardziej rozsądne rozwiązanie.
Poza tym w tym przypadku może obędzie się bez reinstalacji itd. Przy okazji, napisałem moduł i ładnie, pięknie, ale nie mogę uporać się z tłumaczeniami. Plik tłumaczeń umieściłem w lokalizacji \modules\dbm_apiconfmodule\translations\pl\Modules.DbmApiconfmodule.xlf Kod pliku: Kod <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <xliff version="1.2" xmlns="urn:oasis:names:tc:xliff:document:1.2"> <file original="Modules.DbmApiconfmodule" source-language="en" target-language="pl" datatype="plaintext"> <body> <trans-unit id="dbm.settings"> <source>Settings</source> <target>Ustawienia</target> </trans-unit> <trans-unit id="dbm.settings_updated"> <source>Settings updated</source> <target>Ustawienia zostały zapisane</target> </trans-unit> <trans-unit id="dbm.api_key"> <source>API Key</source> <target>Klucz API</target> </trans-unit> <trans-unit id="dbm.number_items"> <source>Number of items</source> <target>Liczba elementów</target> </trans-unit> <trans-unit id="dbm.section_title"> <source>Section title</source> <target>Tytuł sekcji</target> </trans-unit> <trans-unit id="dbm.save"> <source>Save</source> <target>Zapisz</target> </trans-unit> <!-- more --> </body> </file> </xliff> Używam tak np.: $this->trans('Settings', [], 'Modules.DbmApiconfmodule') I już chyba 5 raz ustawiam/przestawiam... szczegóły i ciągle brak tłumaczeń! Jak to zrobić z tymi tłumaczeniami? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
nie pracuje z pretashop wiec tutaj ci za bardzo nie pomoge. Moze ktos inny
|
|
|
|
|
|
|
|
Dziękuję za informacje.
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 30.11.2025 - 16:22 |