![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Ertaj- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
Witam mam taki mały problemik a wiec :
mam stronę podzielona na trzy pionowe ramki po lewej jest ramka menu menu wygląda mniej więcej tak : <a href="index.php"> Strona Główna</a><br> <a href="index.php?id=galerie">Galerie</a><br> <a href="index.php?id=o_mnie">* O Mnie</a><br> w środkowej tabeli mam newsy do których odnośnik wygląda tak: <? $newspath = "news"; include("$newspath/show.php"); ?> trzecia kolumna mało ważna wiec nie będę o niej pisał pliki podstron to zwykle pliki html A oto moje pytanie: Wie może ktoś jak zrobić tak aby w środkowej kolumnie na stronie głównej były newsy a po kliknięciu na któryś z odnośników zmieniała się tylko środkowa kolumna w sensie ze newsy znikają a ładuje sie zamiast ich jakaś podstrona na ich miejscu . proszę o pomoc w necie znalazłem tylko coś takiego : <?php if($_GET['id']!="") { switch( $_GET['id']) { case 'news': include 'news.php'; break; case 'costam': include 'costam.php'; break; } } else include 'news.php'; ?> Ale dużo mi to nie mówi bo kiepski jetem z PHP. Prosze o pomoc w moim problemie pozrdrawiam |
|
|
-Ertaj- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyżby nikt nie znal odpowiedzi na moje pytanie ?
Chciał bym do tego tematu dodać tylko ze jest to możliwe bo kiedyś kolega mi to zrobił ale niestety wyjechał i nie mam jak sie go zapytać o to a zgubiłem kod tego skryptu Bardzo proszę o pomoc najlepiej jak szybko sie da ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2007 Skąd: Cardiff Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już blisko ale tu cos jest jeszcze nie tak
poniewaz na stronie gownej wyswietla mi sie galeria zamiast newsow |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 7 Dołączył: 17.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
można też prościej
menu
miejsce w ktorym chesz zeby sie zmieniala tresc
Ten post edytował baranek77 8.02.2008, 14:23:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
EDIT: ~baranek77 - No nie wiem, czy to taki dobry pomysł ![]() Ten post edytował radex_p 8.02.2008, 14:26:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dziala dzieki serdecznie jeszcze male pytanko plik np. galeri moze byc z rozszerzeniem *.html czy musi byc php ?
i czy musze na index.php dodawac ta komende za kazdym razem jak stworze nowy dzial np. jak tylko stworze dzial w galeri elektryczne case 'elektryczne': include 'elektryczne.php'; break; |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2007 Skąd: Cardiff Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ertaj użyj tego kodu co Ci podałem teraz bo była literówka (galerie przez G)
![]() Tak jak Ci podal radex_p. Dziala na 100% Edit: Ups ubiegłeś mnie... Możesz inkludować również html Ten post edytował eldo 8.02.2008, 14:36:39 |
|
|
![]()
|
|
To jeszcze mi powiedz jak mozesz czy musze za kazdym razem dopisywac w index.php jak tylko stworze nowy dzial czy jest jakas mozliwosc zeby nie dodawac tego za kazdym razem
|
|
|
![]()
|
|
Jak najbardziej jest sposób ale to już kilka linijek kodu
![]() |
|
|
![]()
|
|
hehe spoko
A napisal bys mi te kilka linijek jak znajdziesz chwilke ? ![]() Jednak jeszcze jedno pytanko jak mam w galeri jakis inny dzial to jak to mam zapisac tak :? case 'cos_tam: include 'galeria/cos_tam.php'; break; Ten post edytował Ertaj 8.02.2008, 15:10:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze, poszukuje rozwiazania na prawie indentyczny problem. Pomogl mi Wieviór.
Ponizej kod, ktory powinien sie znalezc w miejscu, gdzie Adres | Zawartość div'a nawigacja | zawartosc div'a dzial www.example.com/strona.php?nawigacja=costam2&dzial=inne_costam6 | costam2 | inne_costam6 www.example.com/strona.php?nawigacja=costam1&dzial=strona_jakas | costam3 | strona_jakas i do tego musze jeszcze dopasowac
Ogolnie mam strone oparta na div'ach:
O ile dobrze rozumuje, to w div'ie "zawartosc ma byc switch(), nie zastanawialem sie jeszcze na nawigacja. Jeszcze nie wiem jak to ma wygladac w wersji finalnej. Moze jutro sie nad tym zastanowie, bo teraz lece po flaszke ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ertaj - To jest sprawa dość skomplikowana. Najlepiej zrobić drugi get, ale jeśli naprawdę chcesz to zrobić, to zobacz tutaj
Ten post edytował radex_p 9.02.2008, 08:36:00 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:56 |