![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam! Chcialem zaimportowac baze z jednego serwera na drugi z jednego wyeksportowalem ale mam problem z zaimporotowaniem go na drugim serwrerze, czy to zla wersja PHPMyAdmin czy co? Prosze o pomoc dla zielonego.
Oto błąd: Kod [b]Błąd[/b]
[b]zapytanie SQL:[/b] -- phpMyAdmin SQL Dump -- version 2.9.0.2 -- http://www.phpmyadmin.net -- -- Host: mysql.bho.pl -- Czas wygenerowania: 08 Wrz 2007, 18:08 -- Wersja serwera: 4.1.22 -- Wersja PHP: 5.2.3-0+tld0 -- -- Baza danych: `baza775_80` -- CREATE DATABASE `baza775_80` DEFAULT CHARACTER SET latin2 COLLATE latin2_general_ci; [b]MySQL zwrócił komunikat: [/b][url="http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/error-messages-server.html"][img]http://borden.nswebhost.com:2082/3rdparty/phpMyAdmin/themes/original/img/b_help.png[/img][/url] #1044 - Access denied for user ''@'localhost' to database 'baza775_80' Ten post edytował akro 8.09.2007, 17:23:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym szukał rozwiązania tutaj :
#1044 - Access denied for user ''@'localhost' to database 'baza775_80' |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 8.09.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
a co konkretnie tutaj jest zle? bo ja usunalem nazwe usera jak wklejalem tutaj ten kod
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 3 Dołączył: 15.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wg mnie nie masz dostepu do zakładania baz przez użytkownika którego wykorzystujesz. wyrzuc linijke CREATE DATABASE i wtedy dump wgra sie do bieżącej bazy.
|
|
|
![]()
|
|
a prosilbym jasniej bo jestem zielu...
|
|
|
![]()
|
|
prawdopodobnie masz uprawnienia do zakladania tabel, update, select, insert
ale nie masz praw do tworzenia całych baz danych. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prawdopodobnie masz uprawnienia do zakladania tabel, update, select, insert ale nie masz praw do tworzenia całych baz danych. hej, jak takie uprawnienia nadac dla juz istniejacego usera? pozdrowienia -------------------- Zapraszam na forum Sony Ericsson :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 2 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A weź spróbuj ten kod wkleić do SQL na nowym serwie. U mnie tak zadziałało, a miałem podobne problemy.
-------------------- NetroTech
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takich uprawnień raczej sam sobie nie nadasz (chyba że posiadasz root prawa), zalecane jest wejście do panelu administracji hostingiem i z niego dodanie bazy danych, przy czym po tej operacji możesz zaimportować zawartość bazy poprzez phpMyAdmin ![]() Cześć, mam uprawnienia roota. Dodałem CREATE ale teraz ten user widzi wszystkie bazy danych - czy tak jest OK? Czy da się zrobić tak, by miał dostęp tylko do tych, które sam utworzył? pozdrowienia Ten post edytował gonzek 3.01.2009, 13:09:13 -------------------- Zapraszam na forum Sony Ericsson :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Root musi mieć uprawnienia do wszystkich... :/
Cytat Czy da się zrobić tak, by miał dostęp tylko do tych, które sam utworzył? W tym celu tworzy się konta zwykłych użytkowników. Ten post edytował erix 3.01.2009, 14:19:59 -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:49 |