![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komuś udało się zmusić do działania ?
Zainstalowalem imageMagicka, najnowszą wersje 16b - dynamiczną, ustawielem uprawnienia dla wszystkich, dodałem ściezkę systemową, jednak za cholere nie cche działać (mam klase phpthumbs), Ew, sposob na polepszenie jakosci grafiki przy gd2 ? (przy zmniejszaniu obrazków, przy konturach lini zalewa czerwonym kolorem.. ) -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
No ok, ale jaka to konkretnie klasa? phpThumbs było chyba kilka wersji, o ile mnie pamięc nie myli?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ok, ale jaka to konkretnie klasa? phpThumbs było chyba kilka wersji, o ile mnie pamięc nie myli? Generalnie sama klasa nie ma znaczenia, jest to http://phpthumb.sourceforge.net/ ostatnia wersja, i dziala (na gd2), problem w tym ze nie chce zadzialac imageMagic -------------------- Materiały i Wypracowania znajdziesz na zgapa.pl i
Encyklopedii Zgapedia Jedyny przedawkowany portal motoryzacyjny to autoholik.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A jakieś błędy, czy w Dzienniku Zdarzeń?
Ciężko mi jest powiedzieć, jak jest pod Windows; na W7 i Apache jakoś IM mi nie bardzo chce działać z linii poleceń - może ten typ tak ma, ale są ciekawsze zajęcia, niż dociekanie. Ogólnie jakoś nie bardzo mi się widzi stawianie serwera na Windows, ale to tak offtopem. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Ogrom informacji jaki podałeś w celu pomocy w zdiagnozowaniu problemu jest przeogromny...
Ale do rzeczy. 1. Jak zainstalowałeś http://phpthumb.sourceforge.net/? 2. Jak to wywołujesz? 3. Jakie masz błędy w logach/na stronie? 4. Przeczytałeś i zastosowałeś się do http://www.php.net/manual/en/imagick.requirements.php ? 5. Jeśli uruchamiasz aplikację przez przeglądarkę i ustawiłeś na IIS katalog wirtualny, to gdzie fizycznie znajduje się katalog z aplikacją i czy masz prawa do jego odczytu? -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:38 |