![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przy kożystaniu z funkcji przeglądarka wyświetla mi czy chcę zapisać lub otworzyć ten plik?
Oto skrypt <? header("Content-type: image/png"); $image=ImageCreateFromPng("obrazek.png"); ImagePng($image);?> Powinna wyswietlić obrazek.png. Gdy pozwolę jej otworzyć plik ukazuje się treść skryptu wyświetlona w notatniku. W czym tkwi problem, Z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 701 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2002 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Przy kożystaniu z funkcji przeglądarka wyświetla mi czy chcę zapisać lub otworzyć ten plik?
Oto skrypt <? header("Content-type: image/png"); $image=ImageCreateFromPng("obrazek.png"); ImagePng($image);?> Powinna wyswietlić obrazek.png. Gdy pozwolę jej otworzyć plik ukazuje się treść skryptu wyświetlona w notatniku. W czym tkwi problem, Z góry dziękuję. tak sie dzieje zazwyczaj jak rozszezenie pliku nie jest *.php (*.php3 *.phtml) albo nie serwer nie jest wlaczony :wink: ale oczywiscie wiesz o tym i wszystko jest ok... czyli blad jest w kodzie 8) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:28 |