![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam małe pytanie. Mam na stronie chata opartego na php i ajax. Wypowiedzi pojawiają się w DIV-ie, overflow ustawiony jest na auto, cały tekst nie mieści się oczywiście w wyznaczonej wielkości DIV więc pojawia się boczny pasek przewijania. I teraz pytanie: czy da się nadać mu odpowiednie właściwości, czy to za pomocą CSS czy JS, aby suwak domyślnie znajdował się na dole paska(bo na dole DIV-a są najnowsze wpisy)? Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nadajesz DIV'owi id, np "mojdiv"
2. W sekcji HEAD umieszczasz funkcję JS:
3. W tagu body dodajesz zdarzenie onload:
4. Cieszysz się działaniem pod FF, IE7 i Operą9 (nie wiem jak inne) Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2007 Skąd: City 17 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak napisać żeby był tylko po prawej nawet jeśli zawartość ramki jest szersza od jej samej?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za pomoc!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 05:14 |