![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Witam.
Jakieś 3 miechy temu zacząłem się uczyć php. Zinstalowałem Krasnala na WIN XP i zacząłem przerabiać pewną stronkę. Gdy juz nieco łapnąłem, postanowiłem napisać mini panel administracyjny. Miało to wszystko bazować na plikach TXT. No cóż. Napisałem. Działa!!! ..........i nagle bum... Przeniosłem stronkę z locala na serwer (www.ctinet.pl). Co się okazało: Plik, który odpowiada za całą brudną robote wali się na łeb. Przeglądarka dosłownie zżera RAM KOMPUTERA i sie zawiesza. Stworzyłem kilka skryptów wykonujących to samo i pod winem wsio chodzim a na serwrze nie. Poza tym owe skrypty nuie chce się wykonywać na GNU/Linuxie SUSE Czy może to byc wina przniesienia plików na inny system operacyjny? Krótko o pliku: [php:1:ee9d57290b]<?php $plik=fopen ("news.txt" "r+"); flock ($plik, 2); while (!(feof($plik))) { $memor=fgets ($plik, 4096); } flock ($plik, 3); fclose ($plik); //tutaj ida dane z formularza $plik2=fopen ("news.txt" "w+"); flock (plik2, 2); fputs ($plik2, "$formularz"); fputs ($plik2, "$memor"); flock ($plik2, 3); fclose($plik2); ?>[/php:1:ee9d57290b] [/b] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:49 |