![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.Mam na dysku apacha i chce zeby katalog np.C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\tajne byl chroniony haslem...czy moglby ktos napisac jak to zrobic?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 2 Dołączył: 9.05.2007 Skąd: INTERNET Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- "There are only 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jest jakas dokladniejsza instrukcja?Co gdzie skopiowac,co zmienic itd...
AuthUserFile /home/pathto/.htpasswd -co mam tu wpisac jak mam katalog chroniony haslem w C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\tajne? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
panowie próbowałem wszystkich możliwości i hasło działać nie chce
hasła generowałem w kilku takich generatorach online i nic.. mam serwer na home... pliki wysyłane były jako ASCII, próbowałem ścieżek do samego pliku, ścieżek bezwzględnych za chiny się nie chce zalogować, cały czas prosi o zalogowanie ![]() Ten post edytował em1X 9.07.2007, 09:11:14 -------------------- eh, co polska wódka to polska wódka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2006 Skąd: Poland/Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W katalogu do ktorego dostep ma byc na haslo zrob plik .htaccess a w nim zapisz
Kod: AuthUserFile /etc/apache2/htaccess AuthName login AuthType Basic require valid-user wygeneruj haslo Kod: htpasswd -c -b /etc/apache2/htaccess login haslo W pliku /etc/apache2.conf dodaj wpis Kod: <Directory "/var/www/mojastrona"> Options Indexes FollowSymLinks Multiviews AuthType Basic AuthName "Zaloguj sie." AuthUserFile /etc/apache2/htaccess Require valid-user </Directory> Restart apache i powinno dzialac. Ten post edytował Najkon 3.08.2007, 11:16:41 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 12:18 |