![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mecze sie juz z moim hashowaniem pare dni i dalej nie mam pojecia dlaczego to wszystko nie dziala.Rejestracja uzytkowniak przebiega bezproblemowo, jednak przy logowaniu nie widzi uzytkownikow i wywala blad, ze nie ma takiego uzytkowniaka. Zastanawiam sie czy przy dodawniu przy logowaniu soli do hasla, nie ma innego wyniku i dlatego nie przepuszcza. Od patrzenia na ten caly kod juz mam metlik, moze ktos z Was umie zobaczyc co jest tam nie tak? Logowanie
Z gory dziekuje za pomoc. ![]() Ten post edytował cvanyy 16.11.2015, 22:06:11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$saltedPW = $haslo1 . $salt;
$saltedPW = $salt. $haslo; Naprawde trzeba na forum takich bledow szukac? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zmienialem juz podczas wykorzystywania kazdej kombinacji, dalej nic
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
To przygotuj prosze poprawna wersje bo nie chce mi sie marnowac czasu na szukanie bledow w Twojej kolejnej kombinacji. Programowanie to nie losowe kombinacje a przemyslane dzialanie.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jaka długość pola na hasło w bazie ?
|
|
|
![]()
|
|
varchar(60).
nospar wrzucam Ci teraz gotowy taki jak ma byc kod logowania. Logowanie
|
|
|
![]()
|
|
No i sprawdz sobie teraz jak wyglada dokladnie salt ktory pobrales z bazy, jak wyglada haslo, jak wyglada $hashedPW i czy sie pokrywa z tym co w bazie.
To sa podstawowe etapy debugowania ktore juz dawno powinienies byl zrobic -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Sol i haslo jest calkowicie inne niz w bazie, jak to mozliwe skoro pobieram to wszystko z bazy ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dziekuje za podpiwiedzi, zmienilem rozmiar tabeli i wszystko dziala jak nalezy
![]() Mam natomiast jeszcze jeden problem z zapytaniem SQL. Mianowicie chodzi o to, ze chce wyznaczyc srednia ocen wystawionych dla uzytkownika z tabeli komentarze. I nie wiem czy moge uzyc samego AVG czy musze zsumowac wszystkie oceny i dopiero z tego wyliczyc srednia. Moze ktos podpowiedziec jak powinno wygladac poprawne zapytanie ? |
|
|
![]()
|
|
To temat na inną dyskusję.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 05:44 |