![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław |
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław |
Cytat Na wykładach, starszy już profesor mówi do studentów:
- Za moich czasów nieobecność na zajęciach mogła być usprawiedliwiona tylko w dwóch przypadkach: gdy umarł ktoś z rodziny lub choroba udokumentowana zwolnieniem lekarskim. Z końca sali dobiega głos: - Panie profesorze, a jeżeli ktoś jest skrajnie wyczerpany seksem?! Cala sala wybucha śmiechem, a profesor po krótkim namyśle mówi: - W twoim przypadku, to możesz po prostu pisać druga ręką. Cytat Mąż pyta żonę po stosunku:
- I co, miałaś orgazm? Żona: - Tak. Mąż: - Co trzeba powiedzieć? Żona: - Dziękuję. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie ma to jak pozadna baba skora do zabawy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat W samolocie popsuły się silniki. Pilot mowi do stewardessy, żeby powiedziała delikatnie pasażerom, że prawdopodobnie dojdzie do wypadku.
Stewardessa pomyślała chwilę, idzie do pasażerow i pyta: - Czy wszyscy państwo macie paszporty? Pasażerowie kiwają glowami. Na to stewardessa: - W takim razie teraz wszyscy wyjmujemy paszporciki, zwijamy je równiutko w rulonik i... wkładamy sobie w d*** bo jak przyp********* o ziemię to po twarzach nas nie rozpoznają! |
|
|
|
|
|
|
Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%)
|
nie powiem... brutalne... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif)
|
|
|
|
|
|
|
Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%)
|
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław |
Sorki za słownictwo.
Cytat 1.
"Jestem za a nawet przeciw" Zinterpretuj słowa znanego Polaka Lecha Wałęsy w odniesieniu do znanych Ci utworów literackich. 2. Andrzej Lepper - romantyk czy pozytywista? Uzasadnij swój wybór z wykorzystaniem "Chłopów" Reymonta. 3. Pudzianowski- Herkules naszych czasów. Odnieś jego osiągniecia (dźwiganie ciężarówki na barana, podnoszenie walizek wypełnionych bardzo ciężką kupą, rzut fortepianem na odległość) do osiagniec mitycznego Herkulesa. 4. "Mydło lubi zabawę..." Twoje przemyślenia na temat homoseksualizmu w literaturze polskiej i światowej. 5. "A ona najebana tańczyła na stole a my napierdoleni o żesz qrwa ja pierdole" Wykorzystując ten znany cytat opisz bogactwo języka polskiego w całej swojej okazałości. Przedstaw także inne znane cytaty popierające tezę: " [...] iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają." |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 1 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%)
|
scanner: Genialne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) A skoro już jesteśmy przy maturze z polskiego to chciałbym zaprezentować wzorowy przykład analizy wiersza (również przepraszam za słownictwo)
Cytat PTASZEK SOBIE FRUNIE Z DALA,
W GÓRZE SŁOŃCE ZAPIERDALA, ŻABA DUPĘ W WODZIE MOCZY. KUR**! CO ZA DZIEŃ UROCZY! Analiza. Wiersz jednozwrotkowy, czterowersowy z rymem sylabowym, z równomiernie rozłożonym akcentem. Podmiot liryczny wyraża swoje głębokie zadowolenie z otaczającego go świata, przepełnia go kwitnący stoicyzm i szczęście, które człowiekowi żyjącemu we współczesnym zamęcie, może dać tylko otaczająca przyroda. Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w błękicie wody du** żaby jest pretekstem do euforii. Zapierdalające inne stworzenia sugerują wczesne lato, kiedy świat zwierzęcy obudził się z otchłani zimy. Puenta liryku jest jednoznaczna i łatwo odczytywalna. JA liryczne personifikuje słońce. W słowie "zapierdala" oddaje szybkość i złożoność ruchu słońca, które przecież nie jest istotą ludzką i nie może "zapierdalać" senso stricte. Uwagę zwraca użycie wulgaryzmów, których znajomość świadczy o ludowych korzeniach poety i głębokiej więzi ze społeczeństwem. W moim rozumieniu autor chciał się tym utworem odwdzięczyć środowisku, z którego wyrósł zapoświęcenie i trud włożony w zapewnienie mu należytego wykształcenia. Szkoda, że tak mało w dzisiejszej poezji wierszy o tak pogodnym nastroju! |
|
|
|
|
|
|
|
nie ukrywam... to 2 najplepciejsze kawałki jakie czytałem... gratuluję znalezisk i z niecierpliwością czekam na więcej... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (0%)
|
Nie byłem sięw stanie oderwać... 10 razy oglądałem...
www.pasa.ch/ASA/Pages/PoPo/Lion_seul.mpg |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 270 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2003 Ostrzeżenie: (0%)
|
Kod Zapraszamy do Lodzi - najpiekniejszego i najbardziej nowoczesnego miasta w Polsce! W naszym pieknym miescie dzieci zaraz po urodzeniu trafiaja do beczek, gdzie panuja warunki podobne do tych jakie panuja w ciele matki - i dzieki temu nikt w Lodzi nie przezywa szoku poporodowego co bardzo dobrze wplywa na nasze zdrowie psychiczne w przyszlosci.Mamy w Lodzi bardzo tanie i nowoczesne sklepy do ktorych mozna dojechac najnowoczesniejszymi, wartymi prawmie 8 milionow zlotych tramwajami typu City-Runner z zawrotna predkoscia 26km/h. Dzieki temu mozna po drodze spokojnie obejrzec wszystkie zabytki, ktorych jest w Lodzi cala masa Kiedy juz dojedziemy do sklepu (w Lodzi mamy 18 hipermarketow na niespelna 800 tys. mieszkancow co stanowi najbardziej imponujacy stosunek powierzchni handlowej do liczby mieszkancow), nie mozna sie nadziwic - na zaledwie 1000 m.kw.
super-sklep potrafi jednoczesnie obsluzyc kilkadziesiat tysiecy osob! W takim sklepie mozna kupic promocyjnie zelazko za 1zl, a jak kupisz dwa to gratis mozesz wystapic w meczu bokserskim z innymi klientami - dzieki temu w Lodzi mamy najwyzszy poziom sportow walki w kraju...Jak Ci sie blizny po udanych zakupach wygoja to idziesz na studia! Wszyscy wiedza, ze w Lodzi mamy najwyzszy poziom uniwersytetow w kraju. Prezydent Kropiewnicki dba o to, zeby ludzie byli wyksztalceni i chodzili na studia oraz do kosciola, a nie szwedali sie tak jak w innych miastach bez sensu w jakis paradach czy cos ...Na uniwersytetach studenci musza sie caly czas uczyc, a jak tylko na chwile zrobia sobie przerwe i zrobia impreze to zgodnie z zaleceniem prezydenta policja od razu napierdziela do nich z ostrej! A policjanci sa u nas najlepiej wyszkoleni w calym kraju - trafiaja srednio trzy strzaly na szesc, wiec zartow nie ma - uczyc sie trzeba! mam nadzieje że nikogo nie uraziłem. niestety prawda jest bolesna |
|
|
|
|
|
|
Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%)
|
niestety studiuje tu i prawda jest bolesna ... wszystko wyglada jak w opisie
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat Nie byłem sięw stanie oderwać... 10 razy oglądałem...
www.pasa.ch/ASA/Pages/PoPo/Lion_seul.mpg cudowne.. poprostu swietne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) usmialem sie jak nigdy =D> wiecej takich prosze (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) :D |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%)
|
W google wpiszcie kretyn... Interesująca jest druga pozycja.
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat W google wpiszcie kretyn...
hehe (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) wszedzie o tym gadaja... ja czytalem o tym niedawno w komenatrzach pod ktoryms z newsow na onecie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2003 Ostrzeżenie: (0%)
|
szkoda, że pod hasłem "matura" nie ma beger i jakiejś tam jeszcze posłanki. ;-)
PS. posłanki samoobrony zdawały ją w tym tygodniu ;-) ;p |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 36 Dołączył: 9.04.2003 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%)
|
Policjant przyszedł do księgarni, gapi sie na książki debilnym wzrokiem, gapi sie i gapi ....
Podchodzi sprzedawczyni: -"Może wczymś pomóc?" -"eeee, bo ja to bym chciał książkę, ale nie wiem jaką" -"Polecam taką o logicznym myśleniu" -"a co to?) Sprzedawczyni zamyśliła się na chwilę i mówi: -"dam panu przykład. Ma pan akwarium?) -mam -Z tego wnioskuje, logicznie myśląc, że lubi pan przyrodę. Lubi pan zwierzęta. Lubi pan czasem pojechać do lasu, na łono natury. Prawdopodobnie lubi pan tam pojechać z dziewczyną, czy żona. Z tego wnioskuję, logicznie myśląc, że lubi pan pobaraszkować z kobitką na łonie natury. Myśląc logicznie dochodzę do wniosku, że nie jest pan gejem. -Super, biorem! Wcvhodzi policjant do radiowozu, a drugi się śmieje: -eee gupi, kupiłeś książkę? Na to nasz policjant: -eeee, to nie byle jaka książka. Ta jest o logicznym myśleniu. Dam ci przykład: Masz w domu akwarium? -nie. -To pedał jestes. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 660 Pomógł: 0 Dołączył: 28.08.2002 Skąd: Starachowice Ostrzeżenie: (0%)
|
Zadania maturalne z matematyki:
Cytat 1. Robotnik wykonuje swoja prace w 4 dni i 5 godzin. Pijany robotnik tą sama prace w 7 dni i 8 godzin. Na budowie pracuje 7 robotników i 1 majster nadzorujący. Majster przychodzi trzeźwy na budowę co 3 dzień a do sklepu monopolowego jest 13 minut biegiem.
Oblicz zysk sklepu monopolowego gdy budowany jest dom dwukondygnacyjny? 2. Jeden projekt 3 studentów wykonuje w 2 miesiące. 4 studentów w 2 miesiące i 1 tydzień, 5 studentów w 2 miesiące i 18 dni. Oblicz ile musi się zrzucić 6 osobowa grupa studentów, aby kupić projekt i oddać go na 2 tygodnie przed końcem semestru? 3. Jasiek chodzi na imprezę co tydzień, Mariola co 16 dni. Znając okres cyklu miesiączkowego Marioli oblicz prawdopodobieństwo, ze na wspólnej imprezie wpadną. Oblicz prawdopodobieństwo, ze będą to bliźniaki. Pyt. dodatkowe (+3 punkty) ile będą wynosić alimenty po 6 latach? 4. Hiperpłaszczyzna rozpięta na ewaluowanej przestrzeni bazowej 25-wymiarowej posiada 17 ekstermów lokalnych. Niech k będzie dowolnym ciałem i zgodna z waluacją dyskretną dla hipotezy Jakobianowej. Domkniecie całkowite pierścienia izomorficznego definiuje wskaźniki sumacyjne. Ciała i pierścienie maja 1 rozna od 0. Ile będzie kosztować piwo Tyskie w Suwałkach na przełomie marca i grudnia? 5. Zadanie na ocenę celującą: Z ilu jajek robi się makaron 6 jajeczny uwzględniając 22% podatek VAT. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 27.11.2025 - 03:47 |