![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PRosze mi powiedziec w jaki swposob mozna przyspieszyc zgrywanie i wprowadzanie takich danych np. przyklad do swojego sklepu Ręcznie metoda kopiuj wklej strasznie wolno to idzie
|
|
|
-34333544- |
![]()
|
Goście ![]() |
1. Zależy w jakim formacie masz dane do wprowadzenia.
2. Zależy na jakim frameworku jest sklep. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sklepik jest na joomla virtuemart
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawowe pytanie - Czy znasz PHP?
Jeżeli nie, weź pod uwagę czas na naukę PHP + napisanie skryptu (co zajmie Ci pewnie kilka miesięcy) a z drugiej strony weź czas dodawania produktów ręcznie (kilka dni?). Jeżeli znasz PHP to pytanie brzmi - skąd bierzesz te dane? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie znam php czy mi pomozesz moze jakis przyklad albo cos w tym rodzaju
Dodawanie produtkow to chyba kilka lat a nie dni ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie umiesz PHP to nawet jak podam przykład nie będziesz potrafił go przerobić na własne potrzeby.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
czyli zostaje mi monotonne kopiowanie i wklejanie
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 717 Pomógł: 120 Dołączył: 18.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co to za sklep? Czemu musisz to przenosić?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robiłem kiedyś taki moduł dla virtuamartu do dodawania produktów z pliku .csv. Jedyne co musisz wiedzieć to gdzie trafiają wpisy w bazie danych, gdy dodasz produkt oraz trochę PHP, SQL i znajomości Joomli (od strony kodu).
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 06:47 |