![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam ostatnio widziałem jakiś tam temat i ktoś tam krytykował kogoś bo użył tagów <font size="...">teskt</font> i powiedział że są przestażałe, to prawda ? i czy używanie nich zmienia coś ? bo wszystko działa więc czemu stare ?
ja ich używam i nie wiem czy zmienić na nowe i nawet nie wiem jak brzmią nowe podałby mi ktoś tu pare przykładów nowych tagów: np. na kolor, rozmiar, nową linijke itp.. Ten post edytował dk1342 25.11.2008, 19:57:51 -------------------- Firefox - The Best,
Internet Exokier - shit |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
zmienia to że nie przejdziesz validacji XHTML. a teraz robię się to na przykład jak chcesz zmienić kolor dla danego bloku dajesz color: red;. a jak dla określonego np wyrazu bierzesz go między <span> i analogicznie ustalasz kolor. z rozmiarem robisz tak samo używając font-size a nowa linia to <br />
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
czyli np. tak
![]() <span style="color: red"> jakis tekst </span> a coś takiego jak pogrubienie kiedyś było np. <b> a teraz ? tak: <span style="font-weight: bold">jakis tekst</span> ![]() Ten post edytował dk1342 25.11.2008, 20:07:04 -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Najlepiej obejrzyj jakieś nowsze strony www
![]() Tak, span można używac, ale lepiej stworzyć odpowiednie regułki w osobnym pliku CSS. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
"ale lepiej stworzyć odpowiednie regułki w osobnym pliku CSS."
tak, tak wiem ale tak się pytam bo jak bym kiedyś coś testował lub coś to nie chce mi się robić specjalnie css a tak to walne tylko taki kodzik i już dzięki "pomógł" -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:33 |