![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Czy jest możliwe zablokowanie FRAGMENTU tekstu w polu text area? Nie chodzi mi o zablokowanie całego okna, możliwości wpisywania itd. tylko o fragment. Ludzie będą mogli sobie wpisywać w tym polu co będą chcieli a na samym dole pola ma być napis np. ala ma kota, którego się nie da skasować (ale można go zaznaczyć i skopiować). Czy jest to możliwe? Jeśli tak to opiszcie proszę... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 5 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Chełmno/Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, można. Musisz ustawić atrybut readonly="readonly", czyli na przykład:
-------------------- -- http://rafaljakubowski.net76.net --
google's my life ;) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak, można. Musisz ustawić atrybut readonly="readonly", czyli na przykład: nie o to mi chodziło, to ja też umiem zrobić. Gdy użyje się tej funkcji, w text area pojawi się zablokowany text, ok ale nie będzie można nic wpisywać. Chodzi mi o to, żeby było tak jak teraz (zablokowany tekst) ale żeby można było dodatkowo wpisywać w text area inne dane... PS: zjadłeś cudzysłów ![]() "readonly" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 44 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da się. Dane które mają nie być edytowane po prostu wypisz na stronie, a w textarea będą tylko dane do edytowania. Nie da się podzielić pola textarea.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Czy jest możliwe zablokowanie FRAGMENTU tekstu w polu text area? Można, ale tylko stosując np. TinyMCE na <textarea/>. W "czystym" tego nie zrobisz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:05 |