![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuje wysłać formularz metodą GET, problem tylko z tym, że parametr ACTION tez musi zawierać parametry. np: Problem w tym, że parametry podane jako action nie są przekazywane dalej. Skrypt zwraca mi te parametry wygenerowane automatycznie ciągiem. Czy jest sposób aby wysłać taki formularz? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli wysyłasz do pliku index.php?p1=a&p2=b&p3=c musisz ustawić method na POST, wtedy będzie działać
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 600 Pomógł: 2 Dołączył: 1.09.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pola typu hidden z odpowiednimi nazwami i wartościami?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wydaje mnie się że nie da się tak.
jeżeli te dane wysyłasz do index.php po to aby zapisać,wyświetlić coś spełniającego parametry z GETa to rozwiązanie z POSTem jest najprostsze i chyba najlepsze, jeżeli zaś wysyłasz do index.php i chcesz przechodzić po innych stronach dalej z tymi samymi parametrami to masz 2 opcje 1 wysyłasz wszystkie dane postem i tam zapisujesz do sesji aby dalej korzystać z tych parametrów na innych podstronach 2 form wysyłasz metoda GET ALE do pliku index.php , te parametry które chcesz na sztywno ustawić musisz dodać do pul typu imput hidden. podsumowując: nie wydaje mnie się aby można było wysłać do index.php?parametr=bla¶metr2=blabla jakiś innych danych metoda GET |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 590 Pomógł: 107 Dołączył: 25.10.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wydaje mnie się aby można było wysłać do index.php?parametr=bla¶metr2=blabla jakiś innych danych metoda GET A niby czym to się różni (w sensie technicznym) od "strona17.php?par1=val1&par2=val2"? Bo moim zdaniem niczym Jedyną rzeczą istotną w tym temacie jest obrobienie tych zmiennych w skrypcie - jeśli index.php będzie to robił, to nie widzę problemu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.05.2025 - 04:31 |