![]() |
![]() |
-Popeye- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Zauważyłem coś takiego: Gdy piszę kod HTML(XHTML) "na kupie" wszystko jest OK, ale kiedy dokonam wcięć kodu (ładnie to wygląda), to pojawiają się odstępy między zawartością komórek i krawędzią komórki. Przykład: Powyższy przykład wyświetli mi w IE6 wszystko w porządku. Poniższy kod jednak powoduje, że powstaje "enter", wolna przestrzeń w komórce po zawartości: W Operze oba kody działąją OK< tylko w IE6 drugi kod powoduje, że powstają odstępy między komórkami na skutek dodawania pustych przestrzeni. Jak to poprawić? Przez to muszę pisać cały HTML na kupie, bez "enterów" między <td> a zawartością komórki, a chciałbym sobie zrobić ładnie sformatowany kod ("drzewko z wcięciami"). Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja robię tak:
natomiast jesli sa jakies znaczniki to i na razie nie zauwazylem jakis wiekszych nieprawidlowosci;o Ten post edytował tommy4 9.07.2006, 20:56:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Znam ten bol
![]() Jezeli w komorce daje block to stosuje entery, np: Jezeli jest element liniowy to stosuje nastepujacy sposob: Tak progranuje i problem znikl - nie jestem pewien dokonca czy to przez to ale od dlugiego czasu nie meczy mnie ten problem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:17 |