![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzebuję wyrównać komórki (nie zawartość)
Chodzi o to, że wyświetla się na zasadzie: xxx xxxxx xxxx A ja bym chciał wyśrodkować wszystkie komórki. A tutaj kod html: (troszkę długi ;p) Ten post edytował Ociu 22.03.2009, 22:33:41
Powód edycji: Poprawiłem bbCode (ociu)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Najpierw radziłbym Ci zajrzeć do jakiegoś tutoriala. Coś takiego jak <center> i </center> nie istnieje w dzisiejszych czasach. Jak już dodawałeś kod trzeba było usunąć niepotrzebną treść. Jakieś tabulatory czy chociażby spacje (wcięcia) stosujesz w ogóle w kodzie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw radziłbym Ci zajrzeć do jakiegoś tutoriala. Coś takiego jak <center> i </center> nie istnieje w dzisiejszych czasach. Jak już dodawałeś kod trzeba było usunąć niepotrzebną treść. Jakieś tabulatory czy chociażby spacje (wcięcia) stosujesz w ogóle w kodzie? Wiesz co bez wcięć byłoby mi trudno zrozumieć nawet własne klasy (pisane w php). Niestety bb-code (przynajmnie codebox) nie obsługuje wcięć. Wiem, teraz w użytku jest <span>, co nie znaczy że <center> nie mogę używać. A co do wcięć, postanowiłem że wrzucę na rafb.net specjalnie dla Ciebie. Kod z wcięciami // Ja już pośpieszyłem z pomocą. Ociu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Niestety bb-code (przynajmnie codebox) nie obsługuje wcięć. Do HTML masz osobny bbcode. Cytat Wiem, teraz w użytku jest <span>, co nie znaczy że <center> nie mogę używać. Nie wiem, czy ten drugi jest w XHTML 1.1/1.0 strict. Mam prawo nie pamiętać, bo nie używam. Nie powinno się już stosować znaczników opisujących wygląd, tylko strukturę. Co mówi <center /> o strukturze? Nic. A wyśrodkować można bardzo łatwo: tabeli nadajesz jakieś id i wtedy CSS: Kod #ident td { text-align: center; }
|
|
|
![]()
|
|
Jak już pisałem, nie chodzi mi o to co w komórce. Tylko o to żeby komórka była dobrze "ułożona".
(IMG:http://i39.tinypic.com/2yukrys.png) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Tylko o to żeby komórka była dobrze "ułożona". Nie bardzo ten screen tłumaczy. Przecież text-align: center działa na elementy liniowe, a inputy nimi są. |
|
|
![]()
|
|
Inaczej, zrobiłem kolejnego screena.
To u góry to co mam... To na dole to to co chciałbym mieć. (IMG:http://i44.tinypic.com/24ay17d.png) |
|
|
![]()
|
|
No, teraz rozumiem... Wsadź w jedną komórkę/wiersz klawisze z jednej linii i zrób tak, jak mówiłem.
Jeśli chcesz konkretnie 1 komórka = 1 klawisz, to musisz skrajnym <td/> nadać odpowiednio większą szerokość, żeby mogły wypełnić obszar między krańcami tabeli a klawiszami. |
|
|
![]()
|
|
Yes! Udało się!
Nawet dodałem klawisze typu: spacja, shift, alt (i działają) (IMG:http://i41.tinypic.com/fbfnm.png) Problem rozwiązany, można zamknąć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 16:27 |