![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam przycisc taki:
i wyswietla mi w napisie na przycisku cyferke (wartosc id), a chcialabym aby mi wyswietlalo normalny napis np. "usun" ale zarazem aby do kazdego przycisku byla przypisana wartosc id. Nie moge zrobic oddzielnie obok pola hidden z ta wartoscia id poniewaz juz mam takie pole, ktore dotyczy sie calego duzego formularza. W tym duzym formularzu odczytuje zdjecia i przy kazdym jest przcisk usun do usuwania danego zdjecia. Nie moge zrobic z kazdego przycisku i zdjecia oddzielnego formularza bo musialaby zrobic formularz w formularzu. Czy da sie jakos umiescic w przycisku ukryta wartosc tego id? Czy jedyna mozliwoscia jest robienie tego w value? |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zacznijmy od tego, że jeżeli umieścisz x przycisków o name usuń to dostaniesz niewiadomo co po stronie serwera.
a co do formularza to ten wielki musi być? Nie może być tak?
i wtedy masz zawsze takie samo pole przy przetwarzaniu forma Inne rozwiązanie
i tu id obrazka przekazujesz w zmiennej GET ktore wybierzesz to Twoje (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował jmail 11.08.2009, 15:27:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja raczej coś takiego załatwiam linkiem tylko link wygląda jak submit
i po sprawie W stylach zrób sobie żeby łącze a href wyglądało jak przycisk i masz gotowe. Chyba w samym submit nie da się tak zrobić jak chcesz . 2. Rozwiązanie drugie to dodaj gdzieś ukryte pole w którym będą zapisywane rekordy np.
i potem w formularzu zobacz czy dostajesz tą wartość i usuwaj rekord. Wtedy do submit wpisz values="usuń" i po sprawie oo i tak to powinno wyglądać Ten post edytował redelek 11.08.2009, 15:28:27 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 6.05.2009 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wlanie o to chodzi ze nie moge zrobic z kazdego przycisku i zdjecia oddzielnego formularza bo obok kazdego zdjecia jest jeszcze radiobuton i musi to byc grupa radiobutonow (mozna zaznaczyc tylko jeden), a jak rozbijam tak ze kazdy radiobuton jest w innym formularzu to mozna zaznaczyc wszytskie.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to masz podane conajmniej 2 inne rozwiązania (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Pomogl mi Redelek - dzieki:)
Zrobilam tak: a potem:
Dzieki za pomysl:) Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował AniaR 11.08.2009, 15:45:24 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:52 |