![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Zaciągam pytania z systemu i natknąłem się na problem.
Wiem, białe znaki usuwam w sposób \s+. Natomiast jak mogę zautomatyzować wstawianie tego znaku. Problem tkwi w powyższym kodzie - raz znaczniki są w jednej linii z odpowiedzią, a raz w następnej. I psuje mi to cały skrypt... Da radę jakoś nakazać preg_matchowi wykrywać samemu nową linię? Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2016 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://php.net/manual/en/reference.pcre.pa...n.modifiers.php
modyfikator m? strzelam :E |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 9.11.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam coś takiego. Jak powstawiać ^ or $ ? GDzie i jak to dokadniej ma wyglądać? Można prosić o przykład? Tak to ma wyglądać?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż dokładnie co chcesz wyciągnąć z jakiego kawałka strony (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Wyrażenia regularne do html to nie zbyt dobry pomysł. Nie lepiej użyć dom parsera i bez trudu wyciągnąć co potrzebujesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Potrzeba mi wyciągnąć wszystko co jest zaznaczone powyżej jako (.*)
Dokładniej pytanie, 4 odpowiedzi => plus zaznaczenie, która dokładnie jest poprawna (w źródle true false) i zapis do bazy. Dodatkowo mam to zrobione w pętli - 100 pytań więc z form action wyciągam link do kolejnego pliku. Działa to ogólnie ładnie do max 30-40 pytań - potem zacznają się jakieś obrazki albo tak jak pisałem <td> nie jest na końcu odpowiedzi tylko w innej linijce. I skrypt zostaje przerwany bo preg match nie wyciąga mi linku do kolejnego pytania. :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 110 Dołączył: 18.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak możesz to podaj adres strony, z której chcesz to wyciągnąć albo html to podepnę dom parsera i zobaczymy jak to wyjdzie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 531 Pomógł: 55 Dołączył: 3.01.2016 Skąd: Łowicz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest Twoje zapytanie regex
#value="(.*)" |\/>(.*)<\/p# |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 05:17 |