![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 247 Pomógł: 11 Dołączył: 5.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam na serwerze dokumenty .doc i .xls w katalogu /pliki. Mam najzwyklejsze linki umożliwiające ich pobieranie:
I na moim lokalnym serwerze po kliknięciu na taki link otwiera się okno umożliwiające otwarcie lub zapisanie pliku, a na serwerze linuxpl.com dokument jest otwierany w przeglądarce w takiej postaci: (IMG:http://img109.imageshack.us/img109/4453/beztytuuicx.jpg) Dlaczego na linuxpl.com nie pokazuje się okno do zapisu/otwarcia pliku ? Poza tym jeśli to istotne to mam także problem z uploadem plików - na moim lokalnym serwerze mogę uploadować pliki .doc i .xls, a na linuxpl.com podczas uploadu wyświetla mi się MÓJ własny komunikat: Dopuszczalne są tylko pliki .xls, .xlsx, .ods, .doc, .docx, .odt, .pdf. Mimo, że określiłem mime type: 'application/vnd.ms-excel', 'application/msword', 'application/pdf', 'application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document', 'application/vnd.openxmlformats-officedocument.spreadsheetml.sheet', 'application/vnd.oasis.opendocument.text', 'application/vnd.oasis.opendocument.spreadsheet' I tak jak wspomniałem na moim lokalnym serwerze wszystko jest ok. Ten post edytował wiewiorek 25.12.2009, 12:48:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Pokaż kod. Z tego wynika, że wysyłasz błędne nagłówki. Poczytaj o force download w php (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I na moim lokalnym serwerze po kliknięciu na taki link otwiera się okno umożliwiające otwarcie lub zapisanie pliku, a na serwerze linuxpl.com dokument jest otwierany w przeglądarce w takiej postaci: Dlaczego na linuxpl.com nie pokazuje się okno do zapisu/otwarcia pliku ? Utwórz w tym katalogu z plikami plik .htaccess i dodaj w nim następującą formułkę:
Sprawi to, że pliki z tymi rozszerzeniami nie będą otwierane, tylko będzie wyskakiwało wspomniane przez Ciebie okienko. Oczywiście możesz tam dodać więcej rozszerzeń. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 13:32 |