![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że była masa takich tematow ale przeglądałem wszystkie, starałem się dostosować do wskazówek ale nadal w outlooku wyświetla mi się wszystko wraz ze znacznikami HTML i nie wiem z jakiego to powodu ... mój kod jest taki:
więc w czym tkwi błąd ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Ten post edytował cros 1.05.2010, 21:25:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nadal to samo ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 21 Dołączył: 21.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wiem że funkcja trochę chaotycznie zrobiona ale nad jej wydajnością popracuję później... poki co chciałbym tylko żeby wyświetlało się w mailu wszystko jak trzeba ... |
|
|
![]()
|
|
dodaj jeszcze to przed htmlspecialchars
Kod $zmienna = stripslashes($zmienna); i sproboj zwracac zmienna bez "", tzn return $zmienna, zamiast return "$zmienna"; |
|
|
![]()
|
|
nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jesli miało byc tak jak powyżej to nadal nie dziala ... EDIT: "return" w funkcji tez poprawione Ten post edytował maxis88 1.05.2010, 21:53:04 |
|
|
![]()
|
|
a wez wpisz w tresc maila np "<b>pogrubiony</b> tekst" i wyslij, jesli nadal bedzie widac tagi, to moze masz w outlooku wylaczony html?
Sprawdz to, a jesli bedzie ok, tzn ze cos jednak w kodzi, ja dzisiaj juz ci nie pomoge, bo mam pustke w glowie :/ |
|
|
![]()
|
|
też nie działa jak powinno ... w ustawieniach outlooka sprawdzałem i raczej nic nie powinno blokować wyświetlania wiadomości w HTML'u ... poza tym jak mi przychodzi SPAM to często właśnie w HTML'u ... i jedynie obrazki się blokują ale ja nic takiego nie mam ... EDIT: jak wejdę na pocztę poprzez stronę www to wszystko wyświetla się ok ... Ten post edytował maxis88 1.05.2010, 22:05:52 |
|
|
![]()
|
|
też nie działa jak powinno ... w ustawieniach outlooka sprawdzałem i raczej nic nie powinno blokować wyświetlania wiadomości w HTML'u ... poza tym jak mi przychodzi SPAM to często właśnie w HTML'u ... i jedynie obrazki się blokują ale ja nic takiego nie mam ... EDIT: jak wejdę na pocztę poprzez stronę www to wszystko wyświetla się ok ... No to raczej wina outlooka. Proponuje jednak zostawic w kodzie te funkcje htmlspecialchars i stripslashes, bo to nie przeszkodzi, a moze pomoc. Pogrzeb w ustawieniach, choc dziwne, ze inne maile sa html. Sprawdz w tych mailach (spamowych), jakiego naglowka uzywaja i sam uzywaj takiego, chociaz ten twoj jest dobry. Ten post edytował cros 1.05.2010, 22:15:52 |
|
|
![]()
|
|
sprawdzalem też w thunderbirdzie i też wyświetla mi tagi ;/ już nie wiem co jest z tym nie tak ... a najgorsze są własnie takie błahe rzeczy ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 30.04.2010 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otwórz mejle wraz ze wszystkimi nagłówkami:
a) jakiś co poprawnie się wyświetla b) ten z Twojego skryptu i je porównaj. Prawdopodobnie Outlook wymaga czegoś jeszcze w nagłówku. Ten post edytował Daniel Meger 1.05.2010, 22:34:03 |
|
|
![]()
|
|
a tak wgl to on powinien w wiadomosci wyswietlac naglowki ? bo wydaje mi sie ze nie ... moze jednak w naglowkach cos jest nie tak ...
|
|
|
![]()
|
|
a tak wgl to on powinien w wiadomosci wyswietlac naglowki ? bo wydaje mi sie ze nie ... moze jednak w naglowkach cos jest nie tak ... Nie powinien, naglowki wyswietla dopiero po wejsciu we wlasciwosci danego maila. Sprawdzalem te naglowki i sa dobre, chyba ze slepy jestem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Dziwna sprawa i mnie chyba przerosla, wiec niech sie wypowie ktos madrzejszy ode mnie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) EDIT: Pozniej skopiuje ten Twoj skrypt i przetestuje u siebie, oczywiscie polacze sie z wlasna baza sql i zobaczymy jakie maile bedzie mi wysylal. Odezwe sie jak to zrobie. EDIT 2: No i sprawdzilem, wynik: Wszystko pieknie wyswietlone w HTMLu, zarowno na poczcie przez www, jak i w outlooku 2007. Ten post edytował cros 2.05.2010, 11:08:42 |
|
|
![]()
|
|
no nic ... dzięki cros za chęci pomocy ... skoro działa to najważniejsze ...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 2 Dołączył: 30.04.2010 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj
czemu? nie wiem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) ale tak jest w manualu (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ten post edytował Daniel Meger 2.05.2010, 20:06:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 14:53 |