![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2009 Skąd: Pleszew Ostrzeżenie: (0%)
|
Dzięki działa ale jeszcze jeden problem :
Cytat Parse error: syntax error, unexpected T_REQUIRE in C:\Program Files\WebServ\httpd-users\koniec.php on line 4
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
no dobrze by było jeszcze pokazać kod tego pliku. bo tak to sobie mogę na sufit popatrzeć i wymyślić, że gdzieś nie postawiłeś średnika
nospor - a u mnie działa ^^ tylko że teraz się dopiero dopatrzyłem, że ja nadpisuję funkcję mail swoją własną (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) - za zamieszanie przepraszam (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2009 Skąd: Pleszew Ostrzeżenie: (0%)
|
Racja dzięki znalazłem błąd (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) A mam jeszcze jedną sprawę
Cytat require("phpmailer/class.phpmailer.php"); $mail = new PHPMailer(); $mail->PluginDir = "phpmailer/"; $mail->FromName = "phpMailer tester";//nagłówek From $mail->Host = "smtp.wp.pl";//adres serwera SMTP $mail->Mailer = "smtp"; $mail->SMTPAuth = true; $mail->SetLanguage("en", "phpmailer/language/"); $mail->Body = $text_body; // adresatów dodajemy poprzez metode 'AddAddress' $mail->AddAddress("adres@wp.pl","Franek"); To zawsze tak ma być dodawane, jeżeli korzystam z tego phpmailera tak?? A jeżeli wykupię jakiś serwer i umieszczę tam swoją stronkę to ten phpmailer też będę musiał tam umieścić?? Aha i jeszcze jedno dlaczego wiadomość jest umieszczana jako spam na serwerze pocztowym?? |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Może to wynikać z `dziwnego tematu` czy coś.
A phpmailer będziesz musiał też tam umieścić. |
|
|
|
|
|
|
|
Ok wielkie dzięki bardzo mi pomogliście (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) a możecie mi jeszcze powiedzieć co ten fragment kodu oznacza bo nie mogę się dokładnie połapać (IMG:style_emoticons/default/tiredsmiley.gif)
Cytat require("phpmailer/class.phpmailer.php");
$mail = new PHPMailer(); $mail->PluginDir = "phpmailer/"; $mail->SMTPAuth = true; $mail->SetLanguage("en", "phpmailer/language/"); |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
$mail->PluginDir = "phpmailer/"; //miejsce klasy
$mail->SMTPAuth = true; //autoryzacja SMTP $mail->SetLanguage("en", "phpmailer/language/"); //język |
|
|
|
|
|
|
|
Ok dzięki (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Ale mam jeszcze jedno i mam nadzieję ostatnie pytanie: Co zrobić jeżeli chcę zrobić tak jak tutaj jest http://www.ygreg.com/pokaz.php/php3. Ja zrov\biłem tak ale serwer wywala błąd:
Cytat BŁĄD 404 Podany w zapytaniu adres nie został odnaleziony na tym serwerze. Cytat
A teraz plik z formularzem: Cytat <HTML> <HEAD> <META HTTP-EQUIV="Content-type" CONTENT="text/html; charset=ISO-8859-2"> <META NAME="Description" CONTENT="[ Opis dokumentu ]"> <META NAME="Author" CONTENT="[ Autor dokumentu ]"> <META NAME="Generator" CONTENT="EdHTML"> <TITLE>[ Tytul dokumentu ]</TITLE> </HEAD> <BODY> <FORM ACTION= ~koniec.php3 METHOD=gET> Podaj adres email <INPUT TYPE="TEXT" NAME="email"><BR> Wpisz tekst wiadomości email<TEXTAREA NAME="tresc""></TEXTAREA><BR> <INPUT TYPE=SUBMIT> </FORM> </BODY> </HTML> Proszę Was znów o pomoc (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, dołączę się do tematu, ponieważ u mnie wystąpił nieopisany dotąd błąd:
Zamiast tego a@b.pl mam poprawny adres e-mail, wszystko zrobiłem wg. instrukcji i nie działa ;[ Dane do tego pliku przesyłam formularzem i podstawiam, kod
Co więcej, najpierw wyświetla mi błą a potem wiadomość o wysłaniu emaila. Proszę o pomoc Ten post edytował cisu 14.08.2009, 12:21:54 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 53 Dołączył: 10.08.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
końcówkę zamień na
drobny > WTFIT
Twój serwer w ogóle obsługuje jeszcze rozszerzena php3 ? zamień na
o ile plik z "falką" istnieje Ten post edytował jmail 14.08.2009, 12:31:28 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2008 Skąd: Mirostowice Dolne Ostrzeżenie: (0%)
|
Zmieniłem język na polski i tą poprawkę dałem, teraz mi wyświetla że odbiorcy są nieprawidłowi.
Nie wiem o co chodzi, na gmail.com poczta miała iść i nic ;/ A co do serwera do localhost na webservie 2.0, obsługuje php3 Ten post edytował cisu 14.08.2009, 12:39:05 |
|
|
|
|
|
|
|
cisu a możesz dać komunikat błędu i adres na który próbujesz wysłać?
a co do php3 to drobnego pytałem |
|
|
|
|
|
|
|
Próbowałem tak
i tak
I nie działa, a co do poczty to mam konto na 8p.pl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ok już działa ;] Wszystko co musiałem zrobić to utworzyć nową skrzynkę bo z tą był problem. THX za pomoc ;]
|
|
|
|
|
|
|
|
porada dla Ciebie - nie wstawiaj zmiennych w cudzysłowia to zbędne i zmuszasz serwer do analizowania stringa. i nie dodawaj pustego stringa na koniec zmiennej w postaci $zmienna."" bo to bez sensu - znowu niepotrzebna operacja konkatenacji
|
|
|
|
|
|
|
|
A co zrobić żeby phpMailer nie zamieniał html na tekst? Ja mam ten formularz na stronie dla admina i tylko ja mogę z niego coś wysyłać i takie zabezpieczenie mi nie jest potrzebne. Próbowałem wstawiać // przed odpowiednimi liniami w pliku class.html2text.php, ale nie działa.
|
|
|
|
|
|
|
|
w class.phpmailer.php
znajdź public $ContentType = 'text/plain'; i zamień na public $ContentType = 'text/html'; |
|
|
|
|
|
|
|
Dzięki nie zauważyłem że tam jest php3 hehe (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) Działa. A nie wiem dlaczego ale każdą wiadomość mi umieszcza w folderze spam (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif)
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 9.08.2026 - 05:15 |