![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 11 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam:)
To może tak mama formularz na stronie:) i jak ktoś go wypełnia i dodaje coś to jak nie da nowej lini "entera" to się nie dodanie "<br/>" i wtedy to się wszystko w jednej lini pojawia i leci dalej.... i to złe wygląda :/ więc wiecie jak to zrobić zeby samo dawało <br/> po iluś znakach? albo zeby to się dawało miedzy <p></p>:D:D |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 11 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A możesz dokładnie napisać jak to używać? bo w manualu php nie ma ten funkcji (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif)
(IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Edit: Bo chodzi o to że jak wyświetlam tekst z bazy danych wstawiam zmienną miedzy znaczniki <pre></pre> to jest okey ale jeśli przy wpisywaniu przy formularz da nowa linie czyli enter a jak nie da entera i pisze w jednej lini wszystko to mi tekst się ciągnie w bok:/ a jak dam miedzy znaczniki <p></p> to jest okey ale jeśli ktoś napisze : dededededeed ddededede deddddd tak to już lipa z tego a wole żeby było tak jak wpisze użytkownik:) a jak pisze w jednej lini to żeby wstawiało co np. 50znaków <br/> jest taka funkcja w php? szukałem ale nie znalazłem a ten Pan wyżej dał funkcje js a ja nie znam js jeszcze:] Ten post edytował plej 28.05.2011, 05:43:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 28.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mozesz uzyc podobnego kodu jak ponizej:
Efekt:
Tylko, ze jest maly problem, jesli ktos nie uzyje kropek nie zadziala ten kod. Rozrzuci tez kod nawet jesli ktos wpisze wyraz skrotowy np. lub tel. Polecam wiec dodatek javowski TinyMCE to rozwiaze twoj problem. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
oks zobaczy się(IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 28.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyprobuj cos takiego.
Powinno dodawac dwa wpisy w array'u plus <br/> na koncu Wynik wyglada tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba było mówić, że chcesz to w PHP (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Ten post edytował CuteOne 28.05.2011, 16:56:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Drobna pomylka (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Tutaj poprawny kod:
|
|
|
![]()
|
|
thx. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 17:54 |