![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 3 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mój cel to zrobić dzięki Combobox, filtrowanie kolumn tabelki... To mój kodzik:
I pokazuje dłuugą niepotrzebną tabelkę z samym Numerem komputera. I nie za bardzo wiem, co by mogło być nie tak... Oczekuję pomocy od was ;] Ten post edytował kuba_pilach 16.08.2011, 18:28:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
1)
Czy tak cięzko sprawdzić co zawierają dane, które sprawdzasz? print_r($_POST); I już wszystko jasne. 2) Czy tak cięzko wpierw zapoznać się z podstawami formularzy by wiedzieć jak działa select multiple 3)Włącz wyświetlanie wszystkich błędów a zobaczysz czarno na ekranie tyle ich masz Tu masz napisane jak: Temat: Jak poprawnie zada pytanie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 3 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, widzę, że nic nie przechodzi. Panie moderatorze, dałbyś mi może jakąś wskazówkę, co do multiple?
|
|
|
![]()
|
|
Tak, dałem, punkt numer 2 z mojego poprzedniego posta.
Czytaj całe posty a nie fragmentami |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za odpowiedź panie moderatorze. Już lepiej, jakbyś podał linka ;]
Ale i tak dzięki i daję pomógł. |
|
|
![]()
|
|
Ale linka do czego? W necie jest masa kurstów dostępnych za darmo, gdzie wyjaśniają podstawy html, w tym podstawy formularzy a w tym, ze każde pole formularza musie mieć NAME. U ciebie select nie ma NAME. To Twój pierwszy podstawowy i banalny błąd.
|
|
|
![]()
|
|
ok, mam teraz taki kodzik:
No i czyta PRAWIE prawidłowo. Nie chce czytać tych na środku, lub nie połączonych z początkiem. Ile kolwiek wybiorę, zawsze bierze tyle od początku. Wie ktoś może, na czym może polegać błąd? |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Kod Array ( [info] => Array ( [0] => sernum [1] => opro ) [wyslane] => PokaĹź ) Nie kumam tego wykazu. Mógłbyś wyjaśnić, zamiast bawić się w zagadki? ;p |
|
|
![]()
|
|
Ja się nie bawię w zagadki a wyjaśniam ci jak analizować skrypty.
No i sobie teraz zaznacz dwa ostatnie elementy i jeszcze raz sprawdź jak wygląda Twoja tablica. A potem się zastanów czy Twoje ify mają jakikolwiek sens. |
|
|
![]()
|
|
Pewnie nie mają... Ale te foreach, utrudnia tylko, bo doubluje nagłówki...
|
|
|
![]()
|
|
Chodzi mi o indeksy a nie o zadne foreach.
Tablica jest zawsze indeksowana od 0 wzwyż, niezależnie czy zaznaczyłeś pierwszy element czy ostatni czy srodkowy. No nie widzisz tego? po to każe ci robić print_r byś na to zwrócił uwagę :/ A co jest niezmienne? Wartości tejże tablicy. To co zaznaczysz to się wyśle. Tylko nie będzie to indeksem a wartością tablicy. Dlatego w if masz dawać in_array if (in_array('lokal',$_POST['info'] )) if (in_array('user',$_POST['info'] )) .... |
|
|
![]()
|
|
No dałem co mówiłeś i wyskakuje mi: Kod Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in C:\xampp\htdocs\tablice\komputery.php on line 90 I co teraz nie gra? Wiem, że trochę za dużo pytania zadaję, ale wiesz... Początkujący jestem i się uczę ;] Ale takich trochę więcej Warning cośtamcośtam |
|
|
![]()
|
|
Aż mi nerw drga jak ktoś bezczelnie pisze
"Dałem tak jak mówiłeś ale nie działa" Jak jak ci pisałem? if (in_array('lokal',$_POST['info'] )) A jak ty dałeś? if (in_array('lokal',$_POST['info'][2])) Znajdź 10 różnić i nie pisz, że zrobiłeś jak mówiłem :/ if (in_array('lokal',$_POST['info'] )) if (in_array('lokal',$_POST['info'][2])) |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam panie moderatorze, ale znalazłem 96 różnic (znak różnicy). I działa.
Wielkie dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:27 |