![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak ja zacznę opisywać mój problem to nikt nie będzie wiedział o co chodzi ^^
a więc najlepiej będzie jak sami zobaczycie co tam się dzieje problem jest z edycją postów w księdze gości zamiast się edytować, usuwają się http://83.14.28.235/~spec3i15/Praca/index.php login: admin hasło : admin a to pliki źródłowe do edycji postów plik edytuj.php
plik edytuj_1.php
plik zamien.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik edytuj_1.php
odczytujesz plik goscie.txt a jego zawartość umieszczasz w $dane następnie kasujesz wszystko w goscie.txt http://php.net/manual/pl/function.fopen.php plik zamien.php otwiera już "wyczyszczony" plik goscie.txt robi pętle z niczego i zapisuje nic. Skoro przesyłasz coś metodą POST to dane odczytujesz $_POST['nazwa_zmiennej'] a tu tego nie ma - coś bezmyślnie przerobione całkowicie bez sensu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no nie tak całkiem bez sensu bo na localu działało (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
czyli atrybut fopen() powinien być ustawiony na "a+"? a z tym przesyłaniem zmiennej $_POST['nazwa zniennej'] to próbowałem i nie wiem gdzie to ma być ^^ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz rację na krasnalu działało (register_globals=on) ale jak dałeś Edytuj a potem nic nie zrobiłeś np. zamknąłeś przeglądarkę to efekt był taki sam.
Pozatym zaznaczasz co chcesz edytować a skrypt i tak edytuje wszystko. Aby to działało to w pliku edytuj_1.php usuń linię poczytaj o odczycie zmiennych z tablicy POST, potem pozmieniaj co trzeba. Acha i ja dałbym if-a (związanego zcheckbox) i pomyślał o atrybucie "hidden" w inpucie, aby edycja odbywała się na wybranyh wpisach a nie na wszystkich. |
|
|
![]()
|
|
coś pozmieniałem i teraz działa trochę inaczej
można edytować tylko jeden post, ale niezależnie od tego który zaznaczę zawsze wysyła się ten ostatni (IMG:style_emoticons/default/haha.gif) i tylko ten ostatni, jak zaznaczę kilka do edycji to pokazuje się tylko jeden no i do edycji przesyłane są tylko dwa pola ; o imie i wpis oczywiście nic się nie edytuje ^^ i z tym czyszczeniem plików już zrobiłem, zmieniłem atrybuty ^^ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:57 |