![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-boyy- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam wszystkich, najpierw kod
<galeria_przetworz.php> <?php $i=0; do{ $box[$i] = $_GET["img$i"]; echo "$box[$i]"; $i++; }while(!empty($checkbox[$i])); $ftp_server = "xxxxxxxx"; $conn_id = ftp_connect($ftp_server) or die("Nie można nawiązać połączenia z $ftp_server"); if($conn_id) ?> po wcisnieciu buttona wywala mi blad "Undefined index: img0" prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo nie ma takiego indeksu w tablicy. Nie wiem czy to zamierzone, ale w pierwszej pętli to $x jest inkrementowane a nie $l:
tak więc ciągle jest w kółko img$l w name i value. |
|
|
-boyy- |
![]()
|
Goście ![]() |
fakt, przoczylem, ale niestety po poprawieniu bledu dalej to samo ;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 79 Dołączył: 6.04.2010 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pierwszym listingu też jest błąd. W inpucie wartości atrybutów "name" i "value" są w pojedynczych cudzysłowach, co powoduje że kompilator interpretuje ich zawartość jako czysty tekst, nie podstawiając wartości zmiennych $x. Zmień je na podwójne cudzysłowy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 6 Dołączył: 25.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-boyy- |
![]()
|
Goście ![]() |
ehh dalej nie pomoglo ;/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przecież to tablica....
wiec nie: $_POST["img$i"] a $_POST['img'][$i] A najlepiej:
A na przyszłość patrz co ci idzie postem i rób banalne sprawdzanie typu: print_r($_POST); Z taką wiedzą i bez tego sprawdzania daleko nie zajdziesz. |
|
|
-boyy- |
![]()
|
Goście ![]() |
coz , przyznam ze nie wiedzialem
" z traka wiedza daleko nie zajdziesz..." hmmm przeciez to dział przedszkole... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Chodziło mi o wiedze w połączeniu z brakiem debugowania... Starajmy sie czytać ze zrozumieniem i nie wycinać ze zdań znaczących wyrażeń (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
-boyy- |
![]()
|
Goście ![]() |
mam jeszcze jeden problem jak zapisać to:
w taki sposob aby wartosci img byly w "" a funkcja echo dzialala ;p (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
-boyy- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok juz mam (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 30.08.2025 - 09:01 |