![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, jak mogę wyświetlić skrypt php z bazy jako tekst na stronie?
Kiedy robię tak:
Nie wyświetla mi się nic, ponieważ w bazie mam (w miejscu $rekord[1]) taki tekst: Kod <?Php echo"Hello world"; ?> Ale gdy usunę z niego <?Php oraz ?> to nagle działa i wyświetla Kod echo"Hello world"; Teks trzymam w polu longtext |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Wrzuć w znaczniki PRE.
|
|
|
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wrzucam cały skrypt php pomiędzy <pre> </pre> i nie pomaga :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 587 Pomógł: 190 Dołączył: 5.02.2011 Skąd: 64-800 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pięknie dział (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 27 Dołączył: 5.10.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wyświetla mi się nic, ponieważ w bazie mam (w miejscu $rekord[1]) taki tekst: W bazie trzymasz kod, ale PHP tylko wysyła ten kod na stronę i przeglądarka go dostaje, więc go nie wyświetla. Przykładowo, jeśli napiszesz:Kod <?Php echo"Hello world"; ?> Ale gdy usunę z niego <?Php oraz ?> to nagle działa i wyświetla Kod echo"Hello world"; to czy Ci się wyświetli Hello, World! na stronie? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Teraz wymyśliłem sobie, że chciałbym zrobić linki do manuala w skrypcie tak jak jest tutaj,
więc robię tak:
Przykład powinien zrobić "pusty" link ze słowa while, ale nie robi, ponieważ to wszystko przelatuje przez highlight_string() i to mi zamienia na wyświetlony tekst W baze wsadziłem taki skrypt: Kod <?Php include("check.php"); $zapytanie = "SELECT * FROM `Utf8`"; $idzzapytanie = mysql_query($zapytanie); while($rekord = mysql_fetch_array($idzzapytanie)){ echo highlight_string("$rekord[1]"); } ?> A wyświetla mi się: Kod <?Php
include("check.php"); $zapytanie = "SELECT * FROM `Utf8`"; $idzzapytanie = mysql_query($zapytanie); <a href=\"\">while</a>($rekord = mysql_fetch_array($idzzapytanie)){ echo highlight_string("$rekord[1]"); } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Zainteresuj się bb-code, pełno tego w necie.
|
|
|
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Wiem jak zrobić bb-code (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) , tylko właśnie nie wiem jak to połączyć aby nie wyświetlało mi nie zamienionego tekstu.
...Chyba mnie coś mi się przebłysło. Spróbuję najpierw wyświetlić tekst a następnie go przepuścić przez bb-code (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Czyli: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Kloc- |
![]()
|
Goście ![]() |
Już znalazłem na to odpowiedni sposób, teraz tylko mam problem z takim problemem. Mam w bazie tabele a w niej pole "Kod". W tym polu jest jakiś skrypt. Jak mogę zliczyć ile ten skrypt zawiera linijek?.
Próbowałem z file() Ale to chyba nie działa w połączeniu z bazą mysql. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Explode() skryptu według nowej linii + zliczenie ile elementów tablicy wyjdzie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:15 |