![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam mały problem z wyświetleniem wyniku na stronie:) w php jestem mniej niż początkujący... a więc tak:
Zainstalowałem sobie cms-a WordPress, utworzyłem nową podstrone.. w której chce umieścić rejestracje.. Poniższa rejestracja działa poprawnie, wyświetla dobry wynik bez naruszenia strony:)
Tylko ja bym chciał umieścić tą rejestracje:
A w tym wypadku, strona rozsypuje się;/ po wyświetleniu wyniku... Jaka modyfikacja sprawiał by że strona poprawnie by działała.. pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zarówno die() jak i exit() zatrzymują wykonywanie skryptu. Nie należy ich zatem stosować notorycznie, a tylko w wyjątkowych przypadkach. Alternatywą jest używanie bloku
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co to ma się do wyświetlania wyniku?
Zastosowałem tą regułę:
no i Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in.... w error_s("Password too short."); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co za konstrukcja... w jakiej wersji PHP takie cuś wprowadzili?
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
No tak, poprawiłem ale co to ma do wyświetlania się wyniku?
Strona po stworzeniu konta powinna tak wyglądać: a jest tak:) Ten post edytował assasin 5.04.2010, 21:18:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przede wszystkim określ, co według Ciebie jest wynikiem.
Albo opisz dokładniej, co jest nie tak na tym drugim obrazku. |
|
|
![]()
|
|
No właśnie.. wynikiem dla mnie jest to co wyświetliło mi się po zakończeniu pracy skryptu:)
Na 2-gim obrazku widać że strona się rozleciała tzn: nie ma menu(sidebar), stopki (footer), i uwaliło trochę głównej strony (single)... coś nie tak z wyświetlaniem wyniku. |
|
|
![]()
|
|
Niestety niewiele mogę Ci pomóc mając tylko skrypt rejestracji. Podejrzewam, że ten plik jest wstawiany za pomocą include do pliku, który zawiera layout strony, ale to tylko moje przypuszczenia. Najlepiej wklej tutaj kod pliku odpowiedzialnego za wygląd strony i aktualny kod pliku odpowiedzialnego za rejestrację.
|
|
|
![]()
|
|
Nie, nie includuje rejestracji do pliku z wyglądem strony:) wszystko jest w jednym:
Cytat Działająca: Cytat |
|
|
![]()
|
|
Nadal używasz exit. Jak już mówiłem exit powoduje zatrzymanie wykonywania skryptu. Zatem kod, który znajduje się pod exit nie zostanie w ogóle wykonany. Tym kodem u Ciebie jest fragment w HTML-u oraz funkcje odpowiedzialne m.in. za wstawienie sidebar i footer (odpowiednio get_sidebar() i get_footer()). Abyś zrozumiał przedstawię Ci przykład:
W powyższym przykładzie funkcja wydrukuj wykona się tylko raz w linii 5. Funkcja w linii 7 nie zostanie wykonana. Podobnie kod w linii 9 nie zostanie wyświetlony. Twoja strona wywali się wszędzie tam, gdzie spełnione będą określone warunki, a po nich występuje exit. |
|
|
![]()
|
|
Heh, bardzo ale to bardzo pomogłeś
![]() Pozdrawiam. Ten post edytował assasin 5.04.2010, 22:46:41 |
|
|
![]()
|
|
Nie zastąpisz funkcji exit. Możesz to zrobić tak:
|
|
|
![]()
|
|
Zdemotywowałeś mnie..
|
|
|
![]()
|
|
Zdemotywowałeś mnie.. Dlaczego? Co to za problem. Po sprawdzeniu, czy formularz nie jest pusty deklarujesz zmienną isValid i ustawiasz jej wartość na true. Później zastępujesz wszystkie exit-y kodem isValid=false;, a na końcu, przed wysłaniem zapytania do bazy danych dokładasz jeden warunek. Naprawdę niewiele roboty.
|
|
|
![]()
|
|
Wywala mi że: isValid = false;
Parse error: syntax error, unexpected '=' in |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod isValid = false; Eee, co to jest? -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]()
|
|
Zgubiłem prawie wszędzie znak $, ale o tej godzinie chyba mogłem ;P
Kod isValid = false; Eee, co to jest? Instrukcja php bez "zgubionego" znaku $. Powinno być
Ten post edytował mortus 6.04.2010, 09:34:16 |
|
|
![]()
|
|
No właśnie też tak podejrzewałem, przecież zadeklarowaliśmy $isValid..
Hmm a tu:
W 9 linijce jest błąd. Ten post edytował assasin 6.04.2010, 09:40:47 |
|
|
![]()
|
|
Bo tam nie ma być } elseif, tylko po prostu if z tym samym warunkiem.
|
|
|
![]()
|
|
No i mam nadzieje ostatni problem w linijce 4.. Parse error: syntax error, unexpected '}, próbowałem wiele kombinacji
![]() Cytat } else {
echo $page; } }; } else { echo($page); }; ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:08 |