![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam na stronie tabelkę z wszystkimi obrazkami w danym folderze, obok odsyłacz o nazwie [X], która ma za zadanie usunąć plik.
Obrazki się ładują itp. ale nie mogę usuwać plików, otrzymuje błąd, który wkleiłem niżej. Błąd który otrzymuje to: Kod Notice: Undefined index: file in E:\Domains\b\beauty-4u.co.uk\user\htdocs\admino.php on line 30 Warning: ftp_delete() [function.ftp-delete]: Could not delete obrazki/: Invalid argument in E:\Domains\b\beauty-4u.co.uk\user\htdocs\admino.php on line 30 Kod akcji:
Kod hyperlinka (chyba nie potrzebny, ale w razie czego):
Proszę o pomoc, wiem, że błąd jest w echo ftp_delete($conn,"obrazki/".$_REQUEST['file']);, lecz nie wiem jak to naprawić, jestem niemal początkujący. Pozdrawiam Ten post edytował atyll 13.02.2012, 13:29:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro nazwe pliku ślesz w $_GET['delete'] to i stamtdąsz masz to pobierać a nie z $_REQUEST['file']. Początkujący poczatkującym, ale myśleć trzeba na każdym etapie.
I uzywaj właściwego bbcode! -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcześniej już próbowałem GET, też nie idzie.
Ale mnie się wydaje, że to tak nie pójdzie, bo jak widać, mój kod generuje kilka odsyłaczy, więc skąd niby kod akcji będzie wiedział skąd wziąść to $file? Potrzebuje jakiś kod, który uzyskałby mi wartość z index.php?delete=wartosc_ktora_potrzebuje! Pomoże ktoś? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat mój kod generuje kilka odsyłaczy No i co z tego ze kilka? Ale każdy ma swoją własną wartosć deleteJeden ma delete=xyz drugi ma delete=nieznaszsietosieniekluc a trzeci ma delete=blabla Wiec nazwa pliku do skasowania zawarta jest $_GET['delete'] i tyle w temacie. Jeśli ci to nie dziala to pokaz poprawiony kod z $_GET['delete'] Zanim napiszesz kolejnego posta przeczytaj i zastosuj sie do: Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Proszę..
Ten post edytował atyll 13.02.2012, 13:29:37 |
|
|
![]()
|
|
brak słów....
Wyraźnie napisałem $_GET['delete']... a nie $_GET['file']... ps: i dziękujemy ci bardzo, że zapodajesz nam poprawne dane do Twojego konta. Możemy tam wchodzić i robić co nam się podoba. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Kurde, czego to człowiek nie robi w nerwicy
![]() Wszystko chodzi git, tylko nie wiem czemu, ale po skończonej akcji dodaje mi do nagłowka liczbe 1. Jak się tego pozbyć? Dziękuje za pomoc Pozdrawiam Ten post edytował atyll 13.02.2012, 13:43:27 |
|
|
![]()
|
|
No bo robisz echo przy ftp_delete(). Myśl troszkę jak piszesz kod, a nie strzelasz.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Właśnie to rozkminiłem zanim napisałeś odpowiedz
![]() Przepraszam za głupote i pozdrawiam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:38 |