![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 428 Pomógł: 77 Dołączył: 10.07.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Potrzebuję pomocy z dwoma problemami: 1. Czy jest możliwość przy użyciu PHP odczytania tekstu w pewnym obszarze obrazka? przykład: obrazek 800x600, a ja chcę aby ZAWSZE można było odczytać tekst (kolor biały / złoty) z obszaru 200/200 (od lewego górnego rogu). Jeżeli jest to możliwe poproszę o pomoc, tj. czego użyć aby taki skrypt wykonać? 2. Teraz loader obrazków: Sytuacja ma się tak iż chciałbym ładować obrazki z dysku na FTP, po czym skrypt z pkt.1 wykonał by swoją pracę. Efekt który chciałbym uzyskać to: - Pasek postępu ładowania obrazka, - Prędkość uploadu obrazka, - Brak odświeżenia strony w przypadku załadowania obrazka/bądź błędu Zapewne do wykonania tego skryptu będzie potrzebny AJAX wraz z JQuery. Za ewentualną pomoc dziękuję. -------------------- Cytat There is a Bundle for that Lukas Kahwe Smith - October 31th, 2014 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyznam się że nie wiem jak, ale głębsze wyszukiwanie:
Szukajka Może coś pomóc ![]() Edit: Myślę że tutaj się znajdzie coś dla Ciebie: http://www.phpclasses.org/package/2874-PHP...cal-images.html Ten post edytował Mackos 26.09.2011, 09:40:01 -------------------- WebLemon.pl - projektowanie stron www, reklama i PR w internecie - Adwords, Facebook.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:10 |