Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [HTML][PHP] Przekierowania
-Igraszki-

Goście

Witam, po kilku probach zrobienia przekierowań, najpierw przez meta http-equiv pozniej przez php headera, niezbyt udanych, przyznam, pojawil sie problem. po usunieciu wszystkich komend przekierowujacych przekierowanie wciaż działa choc w pliku index.php nie ma polecenia do tego.
2 problemem jest to ze gdy probuje wejsc na strone główna zamiast index.php?p=glowna&lg=pl mam index.php?p=glowna&lg=plindex.php i tez nie wiem jak sobie poradzic
z góry dziekuje za pomoc
Go to the top of the page
+Quote Post
Posio

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

wszystko fajnie świetnie, a teraz może jakiś kod ? bo tak to my tu do niczego nie dojdziemy.
+Quote Post
prowseed

-----

W .htaccess moze masz jakies resztki?
+Quote Post
-Igraszki-

Goście

No wlasnie obawiam sie ze kodu nie podam, bo nie wiem ktorego kodu oczekujecie, nigdzie nie moge zlokalizowac takowych przekierowan:/ a w htaaccess mam tylko to
Cytat
SetEnv PHP_VER 5_3
SetEnv REGISTER_GLOBALS 0

i nawet jak podmienilem plik index.php na taki zeby wyswietlalo ze strona w budowie, problem z tymi przekierowaniami wystepuje... gdzie moge ich szukac?
+Quote Post
-Igraszki-

Goście

a i jeszcze jedno, moze to pomoze w zidentyfikowaniu problemu, jak chce wejsc na strone z www. przenosi mnie wlasnie do index.php?p=glowna&lg=plindex.php a jak wpisuje adres bez www. przenosi mnie na strone która podałem w przekierowaniu.
+Quote Post
markonix

-----

Spróbuj wejść na stronę z innej przeglądarki, albo wyślij po prostu komuś kto na tą stronę nigdy nie wchodził.
+Quote Post
-Igraszki-

Goście

sprobowalem innych przegladarek, w chromie jest to samo, w IE sa prawie dobrze ale sa przerwy tam gdzie nie powinno byc, w FIREFOXIE dziala prawie dobrze tylko pojawil sie błąd Notice: Undefined index: p in /homez.506/biecg/www/index.php on line 218
linie od 216
Cytat
}
elseif ($lg=='pl' or $lg==' ') {
if (file_exists('files/pl/'.$_GET["p"].'.php')) {
include 'files/pl/'.$_GET["p"].'.php';
}
else { include 'files/pl/glowna.php'; }
}
?>
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:10