![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaczynam zabawę z pisaniem w PHP, proszę o wyrozumiałość. Muszę zrobić kilka formularzy i na tym się zatrzymałem. Po wypełnieniu formularza miały się zliczać poprawne odpowiedzi i na końcu chciałem dostać informację o ich ilości. Myślałem też by dodać coś, by ilość poprawnych odpowiedzi pokazała się dopiero po naciśnięciu przycisku ale nad tym się jeszcze nie zastanawiałam. Problem mam taki, że nie zliczają mi się te dobre odpowiedzi.
Ten post edytował ZbigniewN 6.09.2012, 22:29:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Linię dodałem, by sprawdzić, czy zliczne są punkty i jest one zbędna
Bez lini pokazuje mi błędy w liniach
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
zamień od wiersza 23.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strcasecmp jest w tym momencie zbędne bo w manualu jest wyraźnie pokazane, że $_SERVER['REQUEST_METHOD'] zwraca wartości uppercase (GET, HEAD, POST, PUT)
co do reszty, zakładam, że pytań będzie więcej, prościej by Ci było zrobić to tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 11:13 |