![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Mam problem z linkiem do zdjec, mianowicie kazde zdjecie znajduje sie w folderze galeria/imie i nazwisko uzytkownika np galeria/Jan Kowalski/obraz1.jpg. Oto zapytanie:
Wyzej znajduje sie jeszcze zapytanie wyswietlajace wszystkie pracownie. Zdjecie nie sa wyswietlane. Mozecie pomóc ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli nazwa folderu zawiera spacje (co osobiście Ci odradzam), to w ścieżce do pliku na imię i nazwisko zastosuj urlencode:
Przy okazji wyświetl sobie źródło i sprawdź jaki adres jest generowany w atrybucie src i porównaj ze strukturą na serwerze. Ten post edytował mokry 4.01.2013, 08:00:35 -------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej nie wyświetla zdjeć i po kliknięciu nie znajduje obiektu. W źródle wszystko jest w porządku.
Edit Wstawiłem + pomiedzy imie i nazwisko w folderach i urlencode zadziałało ![]() Ten post edytował babcia_smierc 4.01.2013, 08:56:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 374 Pomógł: 23 Dołączył: 3.06.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przyszłość postaraj się unikać tego typu zdarzeń. Dobrą praktyką jest stosowanie w nazwach plików lub folderów neutralnych połączeń (takich znaków, które nie wymagają konwersji znaków) takich jak np. podkreślnik.
-------------------- Pomogłem? Podziękuj proszę klikając poniżej "POMÓGŁ" ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:53 |