![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Mam problem z który walczę już od dwóch godzin nie nie mogę sobie z tym poradzić :/ Najgorsze jest to, że formularz działa już od 4 lat, teraz chciałem dodać do niego listę wielokrotnego wyboru i nie wiedząc czemu nie mogę przechwycić zmiennej :/ W formularzu dodałem sobie listę:
Zaznaczam jakieś pole, wysyłam formularz i zmienną odbieram:
Próbuje wyświetlić pierwszy element a w zasadzie próbuje podmienić pewien ciąg znaków tym elementem: Wszystkie elementy z innych zmiennych się podmieniają tutaj zostaje usunięte słowo BANK i nic nie zostaje podstawione ;/ Co robię źle? Jest dokładnie to samo co w innych zmiennych z tym, że tutaj pojawia się tablica. Fakt, że przy phpie nie siedziałem już ze cztery lata i sporo zapomniałem jednak tutaj błędu nie widzę ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 460 Pomógł: 49 Dołączył: 5.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsz to możesz uprościć to:
Kod echo '<option name="'. substr(strrchr($file, "/"), 1) .'" value="'. substr(strrchr($file, "/"), 1) .'">'. substr(strrchr($file, "/"), 1) . '</option>'; do tego: Kod echo '<option>'. substr(strrchr($file, "/"), 1) . '</option>'; Trochę łatwiej się czyta. Jeśli po tej zmianie jeśli dalej nie zadziała to pokaż co masz w $_POST['bank'] i $szablonContent |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 17.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za uwagi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Zupełnie zapomniałem o czymś takim jak var_dump i w sumie to funkcja pomogła choć nie do końca w sposób w jaki powinna. Po próbie wysłania formularza wyskoczył mi komunikat: SyntaxError: JSON.parse: unexpected character at line 1 column 1 of the JSON data no i grzebiąc głębiej w kodzie okazało się że zmienne w pierwszej kolejności trafiają do innego pliku gdzie mam sprawdzaną poprawność wszystkich danych i dopiero wtedy wracają w odpowiednie miejsce. Tak to jest jak się cztery lata nie widziało tego co się samemu robiło ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 22:41 |