![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Panowie mam stronę i w index.php mam get i pobiera mi zawartość podstron. Tylko jak zrobić aby bo wybraniu jakiejś podstrony w <title> zmieniał się tytuł strony. Bo mogę dodać <title> na każdej podstronie ale wtedy nie przejdzie walidacji wc3. A nagłówek i stopkę chcę mieć w index.php bo czesto modyfikuję to i nie chcę zmieniać ręcznie na każdej podstronie. Jak to zrobić automatycznie. ?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 483 Pomógł: 50 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ogólnie najprostrzy przykład - użyj instrukcji if ? ![]() -------------------- Daiquiri: T1 = (dx/dt * s)^hpsi
Daiquiri: gdzie T1 - Twój czas przybycia na miejsce, dx/dt - prędkość, s droga Daiquiri: brb trzeba by to poprawić T1 - Czas jaki Ci to zajmie Daiquiri: Zatem T - czas dotarcia p T1 + T2 gdzie T2 = aktualny czas === po prostu kocham ją :D haha |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyszło mi szybko do głowy: zrób tablicę z tytułami np:
Teraz w miejsce <title>TU</title> wstaw kod php wyświetlając wartość z tablicy, a jeżeli masz puste id podstrony lub nie ma id w talicy to wyświetlasz tytuł np. indeksowy. -------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2010 Skąd: Dessau Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to mam tak, że górę includuje, potem dodaje title i pozostały kod strony:-) ew. gdzieś na stronie jeszcze include
-------------------- Przypomnij o "+", jeśli mi pomogłeś a nie zapunktowałem :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 16.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ReBeLs513 tak ale w index.php rozpoczyna mi się już sekcja body żeby menu było na wszystkich itd. a <title> winno być w <head> bo inaczej jest to błąd w walidacji. Zaraz spróbuję z powyższymi przykładami
![]() Kurcze nie czaję tego. Wybaczcie jest zielony w php koduję szablony w html i css3 i tu mogę się popisywać wiedzą jednak php to czarna magia. Mam w index.php sekcję <head> wraz z <title> i rozpoczyna się <body> w którym jest menu i początek strony. W tym momencie mam:
I teraz jak w index.php wczytać <title> po zmianie strony? Żeby tak <title> był w tym samym miejscu w index.php a nie na podstronie bo tam już będzie poza <head>? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 248 Pomógł: 55 Dołączył: 1.06.2010 Skąd: mam to wiedzieć? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli zerkniesz na źródło i zobaczysz tagi <title> tytuł </title> to zamiast "tytuł" wstaw ten kod:
-------------------- Łatwo jest być odważnym za murami własnego zamku.
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki chłopaki za pomoc. Wszystko śmiga aż miło
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 3 Dołączył: 23.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ja się dołączę do pytania, bo mam też szablon i już w jednym miejscu użyłem switch case, tak się zastanawiam czy nie wydajniej byłoby dla mnie zrobić w ten sposób:
i potem tylko w tresci dać: niż robić kilka instrukcji switch case, co o tym myślicie? -------------------- Artur
|
|
|
![]()
|
|
Twój sposób niestety nie działa. Jest tak title ale wartość dla zmiennej $tytul zostaje zawsze pusta.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:17 |