![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2011 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moje zadanie polega na tym, że muszę napisać program formatujący blok tekstu na podstawie dokonanych wyborów przez użytkownika. Ma on określić kolor, rodzaj i rozmiar czcionki. Wynik ma zostać zostać wyświetlony na nowej stronie. Jest to zadanie książkowe i po wielu próbach nie mogę dojść co i jak. Jestem raczkujący w tej dziedzinie dopiero się uczę, więc proszę o wyrozumiałość i pomoc. Poniżej podam kod na podstawie którego próbuje to zrobić.
Użytkownik może dokonać wyboru już przy logowaniu (to jest plik login.php)
To jest strona na której ma być wyświetlony wynik(zawsze wyświetla mi błąd linijek 17. , 18. i 19.). To jest plik movie1.php
Plik arkusz.php
Dziękuje za pomoc i przepraszam za dość dużo kodu który może być nie dostatecznie czytelny. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2011 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra działa, dzięki wielkie. Głupi błąd.
Ale mam jeszcze jedno pytanie, a jeśli bym chciał zapisać wybór w cookie do następnej wizyty użytkownika, żeby już nie musiał na nowo zmieniać to jak to zrobić. Ten post edytował Yogin 3.09.2011, 10:19:16 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 9 Dołączył: 20.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Chciałem zrobić coś takiego, do pliku movie1.php dodam kod:
Natomiast w w pliku login.php dodaje: oraz [/PHP] Mam wrażenie, że w ogóle ustawienia nie są zapisywane w COOKIE Ten post edytował Yogin 4.09.2011, 09:39:32 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 6 Dołączył: 10.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
A to jest dobrze? I w którym miejscu muszę umieścić to, aby użytkownikowi wyśletlały się poprzednie wybory takie jakie on sobie wybrał. Mi Cały czas wyskakują błędy po dodaniu tego kodu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 6 Dołączył: 10.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No mi taki fragment kodu działa, więc u Ciebie też powinno być ok, o ile nie masz jakichś błędów przy obsłudze formularza.
BTW. jeszcze jedna ważna informacja z manuala: Cookies will not become visible until the next loading of a page that the cookie should be visible for. To test if a cookie was successfully set, check for the cookie on a next loading page before the cookie expires. Czyli musisz umieścić to echo na innej stronie lub poinformować użytkownika, że powinien przeładować stronę. Ten post edytował Vhaeraun 4.09.2011, 16:09:15 |
|
|
![]()
|
|
Dobra, zadziałało mi ;-) Dzięki wszystkim za pomoc.
Moim zdaniem temat do zamknięcia. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 01:41 |