![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy jest możliwe wykonanie następujących czynności przy przesyłaniu pliku na serwer: 1. Zmiana rozmiaru przy zachowaniu proporcji (nie mniej niż długość 246 i/lub wysokość 185) 2. Przycięcie obrazka do dokładnie wybranego rozmiaru (246x185px). To o co mi chodzi, prezentuje poniższy obrazek: ![]() Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, jest to możliwe.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 3 Dołączył: 13.07.2009 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mój błąd, Crozin, wiem, że jest możliwe, ale jak to zrobić dobrze.
Obecnie korzystam z następującego rozwiązania:
Ale, po pierwsze: Zamiast skalować i przyciąć go, wykonuje skalowanie i zmienia proporcje obrazka, po drugie: nie wiem jak wsadzić to do pętli while php/mysql aby działało poprawnie - wywala jedynie giga błąd i zamiast ścieżki do pliku (czy samej nazwy pliku) wywala plik php lub jakieś "resource id#2". Czy teraz, mógłby mi ktoś pomóc ![]() Ten post edytował d0m1n1k_ 24.09.2014, 17:13:15 -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam bibliotekę WideImage - podajesz max szerokości i max wysokość a samo zeskaluje.
|
|
|
![]()
|
|
W sumie nie myślałem nawet, że są gotowe DARMOWE komponenty tego typu.
Bardzo dziękuję @Turson za pomoc! Jak któregoś pięknego dnia, będzie mi dane przywędrować w okolice Łodzi to Cię kulturalnie "zaspamuje" nieodmawialnym zaproszeniem na dobrego Cognac'a z ramach podziękowania. @Turson, próbuję wykorzystać tą bibliotekę ale nie działa :-/////// Nie wiem jak to wykorzystać. Staram się jak mogę ale widać jest to ponad moje umiejętności :-( -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Naucz sie w koncu, że:
- nie pisze sie "niedziala" bo czort wie co masz pod tym na mysli. Skrypt moze "niedzialac" na wiele sposobow. Masz napisac konkretnie co jest źle itp. - nalezy podawac kod, na ktorym operujesz. To naprawde takie trudne ogarnąc te dwie rzeczy? Trzeba za kazdym razem kazdemu z osobna o tym pisac? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Skrypt moze "niedzialac" na wiele sposobow. Masz napisac konkretnie co jest źle itp. Nie działa BO NIE OGARNIAM JEGO STRUKTURY! Nie umiem go wykorzystać. Siedzę w dziale przedszkole nie dlatego, że tak mi wygodnie, a jedynie przez to, że nadal wiem, że moje problemy są z cyklu żłobek / raczkowanie. nalezy podawac kod, na ktorym operujesz. Gdy tylko mam problem który jest już opisany - przykładowo - kodem który napisałem lub wykorzystałem to go podaję. Tu tego niema, bo nie wiem gdzie to cholerstwo ma przód a gdzie tył. Trudno zauważyć, że dla mnie to jest nowy wyższy poziom jazdy? Gdyby czuł się wyluzowany jak sanki w lecie to myślisz, że bym musiał prosić obcych, przychylnych mniej lub bardziej ludzi o pomoc? Raczej nie. To naprawde takie trudne ogarnąc te dwie rzeczy? Trzeba za kazdym razem kazdemu z osobna o tym pisac? @nospor - zobacz na moje posty, jeśli pytam, to zazwyczaj opisuję wszystko kodem. Jeśli mogę: Wyluzuj, bo nie warto się wkurzać na takie głupstwa. Lepiej - i to piszę również w mojej sprawie - dać ban na tydzień. Kto się będzie miał nauczyć ten się nauczy, a reszta będzie pisała jeden post na tydzień. -------------------- Prywatna koncepcja pasji - SprawdzAuto.info
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Nie działa BO NIE OGARNIAM JEGO STRUKTURY! Nie umiem go wykorzystać. No i oto wlasnie chodzi bys to napisal. Napisales "nie dziala" i skad mamy wiedziec o co ci chodzi?! "Nie dziala" sugeruje, ze cos napisales, ale nie dziala. Zas z teraz z posta co naskrobales wynika, ze w ogole nic nie napisales. A to roznica i to zasadnicza. Pamietaj, ze to forum programistyczne a nie wrozbiarskie. Jak oczekujesz pomocy to sie wyrazaj konkretnie. Jak nie wiesz, jak cos uzyc, to pisz, ze nie wiesz jak uzyc, a nie ze nie dziala. To dwa rozne pojęcia.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:12 |