![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: WLKP Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam skrypt Na podstrony który działał aż nie dodałem do niego Oprawy kazualnej jak zrobić żeby działał
Kodzik:
a tutaj demko z oprawą graficzną: http://lech.2ap.pl/serwis/zal.php?id=2 i jak nie ma http://lech.2ap.pl/serwis/site.php?id=2 proszę o pomoc nie wiem co zrobiłem źle |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez w kodzie php nie mozna wkladac ot tak sobie kodu html, a ty to robisz:
while($row=mysql_fetch_array($link)) <head><title>echo $row['tytul'];</title></head> -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co robi ten kwiatek w pętli while?
W dokumencie jest jedna sekcja head, jedna title. Poza tym, jeśli pobierasz po id, to w domyśle tyko jeden rekord. Może się oczywiście zdarzyć, że nic nie znajdzie, zatem zabezpiecz się przed taką ewentualnością, że wynik zapytania nic nie zwróci. Wtedy trzeba poinformować użytkownika, że brak stron, albo wyświetlić domyślną, startową. edit up Nospor był szybszy;) Ten post edytował vokiel 13.11.2009, 21:05:29 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 0 Dołączył: 3.03.2009 Skąd: WLKP Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ale jak naprawić żeby działało oo....no albo robisz echo 'kod html' albo wychodzisz z bloku php tak jak to juz robiles w kodzie powyzej -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Poprawiłem ale nie wyświetla nic http://lech.2ap.pl/serwis/zal.php?id=2 co teraz źle ![]() Ten post edytował Pudi 13.11.2009, 23:21:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skąd znasz taką strukturę pętli while??
While to pętla, a nie instrukcja warunkowa. Zrób sobie
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Skąd znasz taką strukturę pętli while?? [PHP] pobierz, plaintext
While to pętla, a nie instrukcja warunkowa. Zrób sobie [PHP] pobierz, plaintext
Nadal nie działa nawet gorzej jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:06 |