![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewien problem ze stronką... Prawdopodobnie chodzi tu o kodowanie... Szukałem w internecie rozwiązań, nawet znalazłem identyczny problem, ale nierozwiązany niestety... Mianowicie: Napisałem stronkę php/html +css I teraz gdy includuje jakiś plik do głównej ['index.php'] to w podglądzie pojawia się w tym miejscu znak [ff =znak niewidoczny][opera = kropka ' . '] include znajduje się w div'ie np:
Stronka pisana w notepad++ kodowanie UTF-8 Jak zmieniłem na UTF-8 bez BOM, dziwne znaki zniknęły ale nie wyświetlały się znowu polskie... Próbowałem zmienić to w foxedit i jajo-.-' Nie mam już do tego sił proszę o pomoc... I ew propozycje jakiegoś poprawnie kodującego edytora... Pozdro PS Jeśli będzie potrzebny kod to wrzucę stronkę na host... Lub ewentualnie wkleję go tutaj... Jak wam będzie specjaliści lepiej... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam pierwszy błąd to brak średnika na końcu linii za includem. Być może problem tkwi w kodowaniu, polecam użyć dreamweaver do zmian kodowania jeśli nie masz pisz to pomogę w tym. Sprawdź czy pliki które includujesz posiadają pliki nagłówkowe może to jest błąd
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mam siły do tego
średnik nic nie zmienił http://www.rigid.yoyo.pl/ masakra w operze w FF mogło by być w IE też strasznie ;[ wszędzie gdzie jest include jest jakiś znaczek na początku includowanego pliku ,,Sprawdź czy pliki które includujesz posiadają pliki nagłówkowe może to jest błąd" chodzi o nagłówek HTML? jeśli tak to nie ma go... czy to źle? Ten post edytował Kurator 29.05.2011, 09:27:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam pierwszy błąd to brak średnika na końcu linii za includem. Być może problem tkwi w kodowaniu, polecam użyć dreamweaver do zmian kodowania jeśli nie masz pisz to pomogę w tym. Sprawdź czy pliki które includujesz posiadają pliki nagłówkowe może to jest błąd Brak średnika w tym kodzie nie jest żadnym błędem. Zmień kodowanie w obu plikach na identyczne (utf-8 bez bom) oraz dodaj na początku strony znacznik meta z deklaracją kodowania.
Ten post edytował pyro 29.05.2011, 09:47:07 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 20:56 |