![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2025 Skąd: Stolica Ostrzeżenie: (0%)
|
Cześć, czołem!
Problem pojawił się i nie wiem jak z nim walczyć, a nie chcę z palca powielać skryptów, bo nie po to jest PHP chyba.. Piszę stronkę z muzyką i wymyśliłem sobie playera do każdego utworu, który jest z automatu generowany na stronie jeśli tylko znajduje się w odpowiednim katalogu. Wszystko pięknie, na miarę moich możliwości.. ale! Player ma okno komentarzy i po zalogowaniu pokazuje się panel do wpisywania komentarzy. Na stronie z automatu wygenerowanych jest X kawałków i w momencie, gdy po skomentowaniu klikam [submita] skrypt wrzuca wartości do wszystkich playerów przez co w basie zostaje zapisanych zamiast jeden, to X pozycji. Ja nie widzę innego rozwiązania jak w linijce form dodać atrybut action do każdego z osobna/innego skryptu który przetwarza dane z formularza. Niestety wiąże się to z powielaniem kodu, a i tak nie wiem czy i to zadziała tak, abym po skomentowaniu utworu do bazy wprowadził tylko jeden komentarz a nie X. Nie wiem czy wyraziłem się jasno.. Macie jakieś sposoby na takie zagadnienia?! Tylko nie mówcie że najlepszy na takie rzeczy jest AJAX abo co innego.. Nie znam innych języków... jeszcze. Dzięki z góry za odp. Ten post edytował PeterMartinez 4.11.2025, 19:14:14 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 6.11.2025 - 07:54 |