![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Mam stworzoną taką stronkę, gdzie użytkownik może sobie podać datę. Nie wiem tylko jak teraz dotrzeć do tych danych(daty) , która wprowadził użytkownik. Pod jaką zmienną powinnam tego szukać, czy w ogóle na podstawie tego można dojeść do tej daty? Czy może powinnam przyjąć inne rozwiązanie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 318 Pomógł: 76 Dołączył: 27.12.2011 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W funkcji pokaz_date() każdy wyświetlany <select> powinien mieć jeszcze atrybut name="". Gdy ustawisz już ten atrybut to po wykonaniu formularza danę odczytasz ze zmiennej $_POST. Użyj print_r($_POST);, aby zobaczyć co ta zmienna zawiera, gdy prześlesz do niej dane (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, jest już lepiej.
Po użyciu print_r($_POST); dostaję : Array ( [dzien] => 8 [miesiac] => 6 [rok] => 2012 [data_pot] => Ok ) Czyli mogę po prostu sczytywać z tablicy post posługując się nazwami.
Pewnie to będą stringi? 2.a jak poprawić ten kod, aby po naciśnięciu OK data nie wracała do systemowej - na pierwszy rzut oka to mi się wydaje, że to może wina formularza, że odwołuje się rekurencyjnie do tego samego pliku w którym jest zapisany, czy da się to jakoś ominąć, czy może to inna przyczyna? 3. A jaka zmienna logiczna odpowiada za wciśnięcie tego submitta - tzn. gdyby chciała zrobić jakiegoś if czy wciśnięto Ok to do czego się porównać? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.08.2025 - 10:17 |