![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 13.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wklepuję kod HTML do textarea:
Otrzymuję:
Nie wiem czemu zmienia mi hash oraz ten cudzysłów. magic_quotes_gpc jest wyłączone w .htaccess. A teraz jak korzystam z HTML Purifier:
Nie jestem pewien gdzie dać ten config (więc dałem w oba miejsca ![]() Mam najnowszą wersję. Do czego służy opcja, oraz jej wartości:
? Jakimi jeszcze opcjami powinienem się zainteresować? Chcę również by działały najważniejsze tagi do formatowania tekstu, takie jak pogrubienie, czcionka (da się ograniczyć wielkość?), kolor, do tego jakieś ramki (tabele) itd. by można było robić takie bajery jak w aukcjach allegro, ale korzystając tylko z tych tagów, które są bezpieczne. Ten post edytował Walian 6.01.2010, 21:12:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat
I to jest podpowiedź-odpowiedź. ![]() Zerknij do swojego kodu, porównaj, jakie są elementy wspólne i wyciągnij wnioski. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 13.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyznaję z bólem, że nie wiem co zmienić
![]() Zerknąłem teraz tu: http://stackoverflow.com/questions/1320524...-in-symfony-1-2 i usunąłem to "Elements", nie wiem czy o to Ci chodziło. W każdym razie sugerowałem się tym przykładem i nici z mojego kombinowania. Problem jest zarówno z cudzysłowem jak i nie formatowaniem tekstu, diva. Tabelę pomijam na razie, chodzi głównie o dopuszczenie tagów "style" i rozwiązanie problemu tego cudzysłowa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Ok, zobaczymy, czy Sokrates miał rację z uczeniem przez pytania.
![]() Co znaczy po angielsku allowed? Co za tagi masz na tej liście podane? Co wpisujesz do formularza, a co dostajesz? Jakie widzisz podobieństwo między tym, co wypluwa a między tym, co jest wpisane w pewną zmienną? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Cytat("erix") Ok, zobaczymy, czy Sokrates miał rację z uczeniem przez pytania. Ożesz Ty ![]() Cytat("erix") Co znaczy po angielsku allowed? ![]() Prosze Cie ![]() Cytat("erix") Co za tagi masz na tej liście podane? Te które mają być przepuszczane. Cytat("erix") Co wpisujesz do formularza(...) Mega f... z... kod HTML ![]() Cytat("erix") Jakie widzisz podobieństwo między tym, co wypluwa a między tym, co jest wpisane w pewną zmienną? No więc w mordę jeża - cudzysłów... Przed potraktowaniem zmiennej $desc HTML Purifierem potraktowałem ją stripslashes i all śmiga, z tymże ja nie mam magic_quotes włączonych więc czemu dane w POST są zaslashowane? Poza tym pewnie nie o to Ci chodziło bo pisałeś o tym Allowed ;P Ten post edytował Walian 6.01.2010, 21:55:35 |
|
|
![]()
|
|
Owszem, allowed.
![]() Nie patrz teraz na konstrukcję, ale skup się nad czytaniem tej linijki jak zwykłego zdania. No i wyobraź sobie, że ta klasa, to pani Jadzia z portiernii. Każdy wchodzi z przepustką. A skąd ona ma wiedzieć, które nazwiska puścić? ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Cytat("erix") Nie patrz teraz na konstrukcję, ale skup się nad czytaniem tej linijki jak zwykłego zdania. No i wyobraź sobie, że ta klasa, to pani Jadzia z portiernii. Każdy wchodzi z przepustką. Skąd Ty taki towar bierzesz? ![]() Cytat("erix") A skąd ona ma wiedzieć, które nazwiska puścić? ![]()
![]() Zrozumieć Cię człowieku to niezły wyczyn, nawet znajomy nie kuma Twoich wskazówek. No ale dobra jedziemy dalej. Czekam na kolejny Twój post ;P Ten post edytował Walian 6.01.2010, 22:48:36 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Skad Ty taki towar bierzesz? Kupuję od Dilberta. ![]() Cytat ? A ciężko sprawdzić? ![]() Cytat Zrozumieć Cię człowieku to niezły wyczyn, nawet znajomy nie kuma Twoich wskazówek. Hmm, ale wszystko wskazuje na to, że któraś z tych dwóch opcji jest prawdopodobna:
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Cytat("erix") robisz mnie w konia ![]() Nie no gdzieżby. Nie śmiałbym ![]() Cytat("erix") Twoje alter-ego zaczyna łapać, a Ty nie jesteś tego świadom ![]() Załapać to ja załapałem na początku tylko Ty zamieszałeś ![]() Użyłem:
a teraz: Cytat This is a convenience directive that rolls the functionality of %HTML.AllowedElements and %HTML.AllowedAttributes into one directive. Specify elements and attributes that are allowed using: element1[attr1|attr2],element2... Więc moja wersja powinna być poprawna, right? A Ty się przyczepiłeś tego Allowed dlatego taki zdziwiony jestem ![]() A teraz uwaga. Będzie wyjazd z armaty ![]() Co powiesz, na to, że ten plik mi działa:
Natomiast w tym, w którym mam formularz nie działa bo w zmiennej, w której znajduje się ten kod html (mówię o tablicy POST) zamiast jednego cudzysłowa jest Kod \" i chyba to powoduje błąd. Albo ja coś namieszałem tam w pliku, albo serwer ma jakąś opcję która mi miesza z danymi POST. "Ownisz" mi "musk" maaan... Cytat("erix") Twoje alter-ego zaczyna łapać, a Ty nie jesteś tego świadom ![]() To może się zaraz okazać true bo o tej godzinie myślenie mi się wyłącza, pozostają tylko suche if-y ![]() Zrobiłem test, początek pliku, w którym jest błąd:
i wywala
Ten post edytował Walian 6.01.2010, 23:20:11 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Użyłem: Nie do końca, bo wciąż tu tabelek nie było. ![]() ![]() Cytat Albo ja coś namieszałem tam w pliku, albo serwer ma jakąś opcję która mi miesza z danymi POST. Wiem, że w htaccess wyłączyłeś magic_quotes, ale jeśli serwer dopala interpreter podłączony przez FastCGI, to zmiany w htaccess są nic nie warte. Chociaż obiło mi się o uszy, że jest jakiś detektor, ale nie ma co na tym polegać. Zresztą, odpal phpinfo i sprawdź sam. Cytat i wywala Chyba moja teoria zaczyna się potwierdzać. ![]() Cytat "Ownisz" mi "musk" maaan... Małe spięcie między neuronami jeszcze nikomu nie zaszkodziło. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Kod magic_quotes_gpc Off On magic_quotes_runtime Off Off magic_quotes_sybase Off Off Druga kolumna to ofc "Master Value". Lokalnie jest OK więc htaccess uznało. Cytat("erix") Chyba moja teoria zaczyna się potwierdzać. ![]() Chyba nie ![]() EDIT: Hmm na necie wyczytałem, że na tym serwerze nie działa wyłączanie tego g. przez htaccess. W takim razie phpinfo się myli... Ten post edytował Walian 7.01.2010, 00:00:30 |
|
|
![]()
|
|
Cytat że na tym serwerze nie działa wyłączanie tego g. przez htaccess. vide: poprzedni post + http://pl.php.net/manual/en/security.magic...s.disabling.php -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
No wiem, wyłączyłem już to wczoraj w pliku php.ini
![]() Heh cały topic o zupełnie czym innym ![]() Ciebie pewnie zmyliło to, że nie dopisałem tych tagów table i td, a mnie te Twoje Allowed ![]() Ale i tak dzięki za chęci ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:39 |