![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Ostatnio pisałem na temat formularz,ponieważ miałem problem z przesyłaniem, jeśli użyje metody post wszystko jest ok. Jeśli użyje metody get nie działa strona tak jak powinna, problemem jest zastosowanie przyjaznych linków ponieważ na podstawie adresu ustalam jaki plik wczytać może ktoś powiedzieć jak rozwiązać ten problem?
Szybki skrót: Jeśli w pasku adresu występuje v=formularz to strona przechodzi do pliku o nazwie formularz niestety, problem pojawia się gdy użyje metody get ponieważ modyfikuje cały pasek adresu. Może ktoś ma jakiś sposób jak to obejść? W metodzie post wygląda to tak: http://localhost/index.php?v=search W get niestety tutaj wszystko się zmienia http://localhost/index.php?v=&search=test&metoda=tag |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 879 Pomógł: 230 Dołączył: 20.03.2005 Skąd: Będzin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co masz w <form action='??'>
bo zdaje mi się że powinno być <form action='/index.php?v=search' method='post'> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 4.11.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, niestety nic to nie zmienia :/
ponieważ nie wiedzieć czemy jeśli użyje = przy znaku ? to nie pojawia się nic w pasku adresu co daje nam wynik http://localhost/index.php?search=test&metoda=tag |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 66 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz dac post nie get.
Nawet jak masz ustalona metode post to mozesz przesylac parametry czytajac poorzez get Ten post edytował dublinka 26.11.2019, 08:52:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Masz dac post nie get. Nawet jak masz ustalona metode post to mozesz przesylac parametry czytajac poorzez get Jeśli dobrze zrozumiałem to mam użyć przesyłanie metodą post a odebrać get? Jeśli tak to niestety nie działa, pojawia się błąd
formularz Wyszukiwarka
Ten post edytował Puchatek320 26.11.2019, 08:57:44 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 66 Dołączył: 22.02.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
print (isset($_GET['costam'])) ? $_GET['costam'] : 'brak wartosci';
Sprawdz Po pierwsze nie $_GET'search'] bo to wartosc a $_GET['v'] bo to zmienna jest. Jesli chcesz porownywac to if($_GET['v'] == 'search') { rob cos } Ten post edytował dublinka 26.11.2019, 09:25:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
print (isset($_GET['costam'])) ? $_GET['costam'] : 'brak wartosci'; Sprawdz Po pierwsze nie $_GET'search'] bo to wartosc a $_GET['v'] bo to zmienna jest. Jesli chcesz porownywac to if($_GET['v'] == 'search') { rob cos } Przyszło mi do głowy że można zrobić to w ten sposób
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:38 |