![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie, mam taki problem z moim skryptem gdyż nie wyświetla się informacja, że nie wypełniono pola itd. A informacja o błędnym kodzie lub jak wszystko zostało wypełnione poprawnie się wyświetla.
O to mój kod:
Pozdrawiam, |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
najpierw dajesz warunke na wypelnienie wszystkich pol:
if($url and $nazwa and $opis and $email and $waznosc and $status1 and $kod and $data) { a potem w tym warunku sprawdzasz, czy ktores z pol przypadkiem nie jest puste (IMG:style_emoticons/default/blinksmiley.gif) Naprawdę nie widzisz tu błędu logicznego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd leży w tej linii
Według tego co napisałeś wszystkie pola muszą być wypełnione, aby rzucić błędy - paradoks. Ja dałbym tam if(isset($_POST['submit'])) i za przycisk do wysyłania dajesz np: <input name="submit" type="submit">. edit: no i znów nospor mnie ubiegł. (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) Ten post edytował sniffer32 3.12.2009, 20:38:53 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie widzę w tym błędu. Mecze już się z tym od wczoraj i cały czas stoję w miejscu ze skryptem ;/
Mógłby ktoś poprawić ten skrypt? Pozdrawiam, @edit Teraz wygląda to tak: No i po modyfikacji nie ma nadal informacji o błędach ;/ Ten post edytował wortex 3.12.2009, 21:03:26 |
|
|
![]()
|
|
Cytat No i po modyfikacji nie ma nadal informacji o błędach ;/ No przecież błąd logiczny o którym pisałem jak był tak był...Czego nie rozumiesz? Wyobraź sobie że jesteś kierownikiem myjni. Z jakiegoś dziwnego powodu wymyśliłeś sobie, że do myjni nie będziesz wpuszczał czerwonych samochodów (ot taka zachciewajka). Przed wjazdem do myjni stoi robot, który rozpoznaje czerwone samochody i wysadza je od razu w powietrze. Zaś w samej myjni stoisz ty i grzecznie wyjaśniasz panom w czerwonych samochodach, że czerwonych samochodów nie będziesz wpuszczał. Jest tylko jeden mały problem: ten pan w czerwonym samochodzi nie usłyszy od ciebie tego komunikatu, gdyż nie uda mu się wjechac do tej myjni bo przed myjnią rozwali go robot.... |
|
|
![]()
|
|
To dlaczego nie pomożecie jak widzicie, że nie rozumiem i nie wychodzi mi tylko rozpisujecie się na pół strony jak można pomóc.
|
|
|
![]()
|
|
Toć przecież staram ci się pomóc. Napisałem ci nawet Twoj problem bardziej obrazowo by ci było lepiej zrozumieć problem a ty nadal nic... tylko czekasz na gotowca... czy w gimnazjum nie uczą już odrobiny myślenia?
|
|
|
![]()
|
|
Dobra nic nie wymyśle napisze na innym forum
|
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
To dlaczego nie pomożecie jak widzicie, że nie rozumiem i nie wychodzi mi tylko rozpisujecie się na pół strony jak można pomóc. bo jak nie włączysz myślenia to za jakieś 2 dni przyjdziesz z kolejnym problemem który znów będziemy musieli za Ciebie rozwiązać... toż to chyba proste i oczywiste, powiem wręcz oczywista oczywistość. |
|
|
![]()
|
|
Już wiem ;d co było źle,
Wystarczyło usunąć tą linie i po problemie ;] Ok dzięki za pomoc i za historyjkę Pozdrawiam, PS. A wiecie jeszcze jak zrobić żeby wyświetlało jeden błąd a nie wszystkie? No i dodaje do bazy danych (pod warunkiem ze kod poprawny) nawet jak nie wypełniono wszystkich pól i pola te w bazie są puste. Ten post edytował wortex 3.12.2009, 21:38:25 |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
widzisz, jak to mówi mój szef: "dobra zje**a jeszcze nikomu nie zaszkodziła"
|
|
|
![]()
|
|
Cytat No i dodaje do bazy danych (pod warunkiem ze kod poprawny) nawet jak nie wypełniono wszystkich pól i pola te w bazie są puste. No bo przecież nie masz żadnego warunku, który by zabronił dodawać. Jedyne warunki jakie masz to na wyswietlanie na ekran komunikatu ze cos jest nie wypelnione.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 30.09.2025 - 05:32 |