![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacznę od tego, że programowanie w PHP zajmuję się, hmm od jakichś 30min.
Chciałem zrobić coś a'la najprostrzy panel logowania, z tym że bez połączenia z bazą danych (Po podaniu loginu, wyświetla się Witaj LOGIN. Nie weryfikuje czy login i hasło są poprawne. W zasadzie to po prostu przepisuje ten login ;d). Chciałem to wszystko zrobić w sesji, pewnie popełniłem zylion błędów w miejscach, o których nawet nie miałem pojęcia. Jednym słowem nic nie działa, wyświetla mi się jedynie formularz. Część kodu na stronie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W PHP nie musisz definiować zmiennych jak w innych językach, chyba, że jest Ci to potrzebne, lub pilnujesz porządku (taka mała uwaga);
W tym warunku, sprawdzasz czy $nazwa jest puste, a jest puste i to zawsze -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Usunąłem deklarację zmiennej.
Nie bardzo ogarniam. Jak mam zrobić, aby ta zmienna była zapisywana do sesji? O ile dobrze rozumuję po zalogowaniu się nie powinna być już pusta, czy tak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Jak mam zrobić, aby ta zmienna była zapisywana do sesji? To zajrzyj do manuala do dzialu sesje. Forum, nawet dzial przedszkole, to nie miejsce o pytania jak zapisac cos do sesji. Gdy bedziesz mial konkretny problem, zapraszamy ponownie. Zajmujesz sie programowanie od 30 minut i od razu lecisz na forum. To naprawde nie tak dziala.http://php.net/manual/en/session.examples.basic.php -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:05 |