![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie wiem czemu ale gdy chce umiescic obrazek pod obrazkiem w pionie nie moge tego zrobić gdyż są centymetrowe odstepy miedzy nimi, nie wiem na czym polega błąd. Oto kod:
z gory dziekuje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Wyzeruj marginesy (img {margin: 0;}) Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, mozna proscic o jakis kod przykładowy uzycia tego ? byłbym wdzieczny
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli dobrze pamiętam to powinno pomóc:
Ten post edytował bmL 28.08.2009, 01:17:40 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a możesz rzucić link do stronki?
-------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 17.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak masz firefoxa to sciag dodatek FireBug,
jak masz opere to Narzędzia -> Zaawansowane -> Narzędzia dla deweloperów. Tam podgladniesz jakie style aktualnie ma obrazek, i skąd się wzięły ![]() http://i30.tinypic.com/35b5b2o.jpg |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 209 Pomógł: 37 Dołączył: 27.02.2008 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak, jak radził Ci ayeo, czyli:
Te style umieść gdzieś pomiędzy <head> a </head> -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyliłem się i to głupio przecież img standardowo jest elementem liniowym fix o który mi chodziło to :
Fix ten naprawia pionowy odstęp między obrazkami w IE. Inaczej ten odstęp daje się jedynie usunąć przez ujemny margines połączony z !important Ten post edytował bmL 28.08.2009, 23:19:23 -------------------- Tutaj miał być jakiś mądry tekst. Miał być... No ale jest głupi tekst.
|
|
|
![]()
|
|
dalej nie idze ;/
zarzuce screena : Te białe paski to są obrazki właśnie które chciałbym zeby były połączone. Puki co nic nie działa ;/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 10 Dołączył: 3.09.2006 Skąd: Bishop Auckland Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wrzuć w tabele i wyzeruj cellpadding i cellspacing albo wypozycjonuj absolutnie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Zrób tak jak radzą koledzy. Wyzeruj marginesy i paddingi. Domyślnie przeglądarki elementom mogą nadawać jakieś wartości różne od 0 a niechlubnym przykładem takiej bardzo częstej praktyki pod tym względem jest IE. Choć nie tylko mu się to zdarza.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
cellpadding cellspacing mam ustawone na 0
Cytat wypozycjonuj absolutnie tzn ? daje cały kod tabeli:
Ten post edytował Arsanael 29.08.2009, 17:19:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Layout na tabelkach.... WRRRR
![]() A tak w temacie... Patrząc na screeny widzę, że powyżej panelu logowania masz także te paski, więc czemu nie pomyślałeś, by jako tło tej komórki ustawić tlo.png mające repeat-y? ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
tlo to są paski poprzeczne tej jakby tabelki a obrazkami są oprócz tego co wam mówiłem to zakonczenia ramek panelu logowania (te łuki donly i górny) no i własnie jest też problem z tym bo obrazek górny nie chce dochodzic do góry tabeli tylko jest troche niżej psując efekt ;/
Jakieś rady ? Przepisanie tego an CSS by coś dało ? Juz nie wiem co mam robić nic nie działa zaden sposób. ;/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.04.2025 - 04:29 |