![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witajcie
mam pytanko.potrzebuje wygenerować fakturę z danych ktore sobie pobieram z mysql. morduje sie juz troche z bibliotekami do tego "html2fpdf-3.0.2b", "PDFlib" i inne temu podobne. przerobilem ich już co najmniej kilnanasie i nie moge dojsc jak wygenerowac ta fakure. te wszystkie biblioteki przetwarzają pliki html na pdf ale jak zrobic abby to samo robiły z plikami php gdzie bedza sie generowaly moje pozycje na podstawie danych obranych z bazy czy ktoś opanował dobrze ta sztukę i możne udostępnić jakieś kody źródłowe napisane łopatologicznie(najprościej jak sie da) ewentualnie jakiegoś manuala porządnego żebym wiedzial co i jak z pdf dziękuje z góry za pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
FPDF:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak narazie troche opanowuje skrypcik 'html2fpdf' jednak mam ciekawa sytaucje
mam polskie fonty i wszystko smiga i mi inluduje pliki z php jednak jak chce do php zrobic wstawki z html np tabele to wdedy mam znow inne kodowanie. jesli jest goly tekst bez znacznikow w html to wsztsko jest z ą ę itp a z nimi krzaczki. czy to jest wina czcionek czy moze cos innego
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o charsetach
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> |
|
|
![]()
|
|
poczytaj o charsetach <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" /> jak zauważyłeś plik HTML ma nagłówek z prawidłowym kodowaniem i polskie znaki działają do chwili jak jest stawiona tabela w html. od tego momentu znaki polskie przestają działać |
|
|
![]()
|
|
plik może być zapisany jako UTF a używasz ISO - mówiłem poczytaj o charsetach
|
|
|
![]()
|
|
plik może być zapisany jako UTF a używasz ISO - mówiłem poczytaj o charsetach sprawdzałem pliki i powinny być dobrze zapisane, na codzień używam Adobe Dreamweaver CS5 ale specjalnie do tego ożyłem notatnika i zapisałem pliki z odpowiednim kodowaniem. czy ktoś ma jeszcze jakieś sugestie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 44 Dołączył: 10.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy był to notepad++ i kodowanie utf-8 bez bom?
Tak się składa że dosłownie tydzień temu robiłem coś identycznego w html2pdf i tutaj Ci ułatwie jeśli ściągnąłeś ten pakiet z ich strony z bibliotekami to w folderze examples masz plik który nazywa się utf8.php wszystko pięknie konwertuje w utf8 , dodatkowo stronkę w html'u wrzuca z pliku _tcpdf/cache/utf8test.txt Ja to lekko przerobiłem i mi pięknie wszystko działa (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) A tak btw. to ja nie wiem po co ktokolwiek stworzył dreamweaver - raz z niego korzystałem i nie skończył mi się okres próbny i go wywaliłem ;P Ten post edytował Mackos 5.04.2011, 21:52:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 18:44 |