![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam chciałbym uzyskać taki efekt
mam zadanie które ma 3 statusy Status 1 = Otwarte Status 2 = Zamknięte Status 3 = Zawieszone Jeśli zadanie ma status Otwarte to czas liczony jest od teraz w dół przez powiedzmy 3 h Jeśli zadanie ma status Zamknięte to czas nie jest wyświetlany Ok ale jeśli zadanie ma status zawieszone to wyświetla mi się form w którym wpisuje na ile czasu jest ono zawieszone (to wszystko już mam) tylko teraz jak zrobić aby po wpisaniu daty do forma był liczony czas od teraz do tej daty w dół czyli dzisiaj mamy 30.08.2012 godzina 01:40 a zadanie jest zawieszone do 30.08.2012 06:40 czyli na 5h odliczałby te 5 godzin a jeśli licznik byłby równy 0 zmieniał by status na 1. Mam nadzieje że jakoś w miarę to opisałem, jeśli nie to piszcie co mogę poprawić albo dopowiedzieć. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 30 Dołączył: 22.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie w tym poście jest pytanie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 75 Pomógł: 2 Dołączył: 29.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po pierwsze musisz obliczyć różnicę pomiędzy dwoma datami zadaną a teraźniejszą, może to ci pomoże:
Jak już obliczysz daty w tedy sprawdź czy data jest starsza, czy też młodsza od dzisiejszej następnie zmienisz status na taki jaki żądasz |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 17:53 |