![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Tak prosty i błachy problem, a już pół dnia nie mogę go rozwiązać i już nie rozumiem... Chcę dodać nowy rekord do bazy. Operuję w programie kED i kodowanie znaków jest na utf-8 ustawione. Plik, w którym wgrywam wygląda dosłownie tak: ( produkty.php )
Baza danych na cba.pl , w phpmyadminie porównywanie znaków jest na utf8_general_ci , porównywanie tabeli i każda kolumna również jest na kodowanie utf8_general_ci . I no wszelkimi możliwymi sposobami nie mogę sobie poradzić... Zawsze są krzaki.. Próbowałem z SET NAMES utf8 i nic, próbowałem nawet z iconv i nic, próbowałem nawet wykryć mb_detect_encoding i zawsze zwraca UTF-8 ... Gdy dodaję z panelu w phpmyadmienie wyświetlają się poprawnie znaczki, ale jak dodaję za pomocą powyższego skryptu to nie... Nawet jak dodaję w skrypcie to i tak nawet i w bazie się źle wyświetlają... No i nie mam już pomysłu. Specjalnie usunąłem wszystkie dodatkowe zaincludowane pliki do tego, czysty plik powyżej jest i nie wiem... Jakie macie propozycje ? ... Ten post edytował bialko0019 11.11.2010, 16:02:19 -------------------- ---
"kto pyta ten nie błądzi"... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:32 |